Dinar’a özgü yöresel ürünler dünya genelinde tanınacak

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Afyonkarahisar Belediyesi Proje Dış İlişkiler Koordinatörü ve Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Bolvadin MYO Arş. Grv. Dr. Fatih Bıyıklı ve Afyonkarahisar Belediyesi Gastronomi ekibi Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’ya ziyarette bulundu.

Ziyarette ilçemiz ve bölgemize özgü yöresel ürünlerimizin coğrafi işaretlerinin alınması ile ilgili istişarelerde bulunuldu. İlçemize ve bölgemize özgü yöresel ürünlerin coğrafi işaretler uygulamasına girmesi ile birlikte vatandaşlarımız bu uygulamadan yöresel ürünlerimizi görebileceklerdir.

İstişare yapılmasının ardından Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar tarafından Belediye Başkanı Nihat Sarı’ya günün anısına hediye takdim edildi.

Akabinde ise misafirlerimize bölgemizin yöresel yemeklerinden olan taplama, gılli çorbası, katmer ve yufka ikram edildi.

Ziyaret sonunda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nihat Sarı, “İlçemiz tarihi ve kültürel yönden çok zengindir. Menderesin doğduğu ve ilk müzik yarışmasının yapıldığı Dinarımız tarihi yönden zengin olduğu kadar kültürel ve yöresel ürünler yönünden de ön plandadır. Bugün yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde yöremize özgü ürünlerin coğrafi işaretlerinin alınması için gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra coğrafi işaretler uygulamasında yöresel ürünlerimiz yer alacaktır. İnşallah Dinarımızı her alanda bölgemizde ve ülkemizde tanıtmaya devam edeceğiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi