Dinar’a MR Cihazı Alındı

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Dinar Devlet Hastanesine MR (Manyetik Rezonans Görüntülemesi) cihazının geleceğini söyledi.

Ak Parti Dinar İlçe Teşkilatını ziyareti esnasında MR Cihazı müjdesini veren Özkaya konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamasında şunları söyledi, “Dinar Devlet Hastaenmizin uzun bir süredir beklediği MR cihazı kısa bir süre sonra ilçeye gelecek.Vatanımıza, milletimize ve Dinar’ımıza hayırlı uğurlu olsun.Bizim devlet hastanemizdeki asıl amacımız, hastanemizi B sınıfı hastane seviyesine yükseltmektir. B sınıfı hastane konumuna geçtiğimizde ise doktor sayımız iki katına çıkacaktır” dedi.

Vatandaşlar Çok Sevindi

MR Cihazının dinar Devlet Hastanesine gelecek olmasına çok sevinen vatandaşlarımız, MR çektirmek için ilçe dışında bulunan hastanelere gitmek zorunda kalmayacaklarını belirterek şöyle konuştular, “Bir MR filmi için 6 ay ya da 3 ay süre veriliyordu. Genellikle ilçeye en yakın il olan Isparta’yı tercih ettiğimiz için burada oluşan yoğunluk yüzünden işlerimiz aksıyordu. MR cihazının Dinar’a alınacak olmasın açok sevindik, Allah sebep olanlardan razı olsun” dediler.

Termik Santral Gündemde

Dinar’a bağlı Uluköy mevkiinde sondaj çalışmalarının kısa bir süre sonra sona ereceğini ve Termik Santral kurulma çalışmalarının başlayacağını kaydeden Özkaya, “ Tam tespiti yapılmakta. 11 olan sondaj makinesi 16'ya çıkartılarak çalışmalar daha da hızlandırılmıştı. 24 saat boyunca 3 vardiya şeklinde çalışılan Uluköy termik santral sahasında sondaj çalışmaları bitecek..Kabaca sistemi anlatırsak; kömür veya linyit santralde bulunan kazanlara beslenir. Kazanda oldukça yüksek sıcaklıklarda 800-900 derece yanma başlar. Kazan içinde bulunan boru sistemlerindeki su ısı etkisiyle buharlaşır. Yüksek sıcaklıktaki ve yüksek basınçtaki buhar türbinlere gönderilir. Türbin döner ve generatöre bağlı sistem elektrik üretir." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi