Dinar’a 4 Yıllık Yüksek Okul Geliyor

Yüksek Okul’un Onayı Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine verdiği sözü tutarak, 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunun onayını aldı.
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’nın girişimleri ve yaptığı görüşmeler sonucunda 4 yıllık Yüksek Okul kurulması sözünü almıştı. Yaşanan bu gelişmelerden sonra ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Senato Kararları gereğince, “Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde Dinar İlçesinde Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu kurulmasına ve konunun 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına sunulmasına oy birliği ile karar verildiği” öğrenildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya şunları söyledi, “4 Yıllık Adli Bilimler Uygulamalı Yüksek Okulu Dinar’a ve bölgesine hayırlı uğurlu olsun. Afyon Kocatepe Üniversitemiz kurulması yönünde bir karar almıştır. Bundan sonraki aşama da ise Afyon Kocatepe Üniversitemiz tarafından 4 Yıllık Yüksek Okulumuz Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına sunulacak. Burada da onayı verildikten sonra Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu resmen açılmış olacak. Bu 4 yıllık Yüksek Okulun içerisinde İnfaz Koruma Memurluğu, Zabıt Kâtipliği, İdari Müdürlük (Adliye Müdürü, Ceza Evi Müdürü vs. gibi) bölümleri yer alacak. Bu bölümler sayesinde Dinar’da öğrenci sayısı artmakla beraber çevresine de son derece olumlu katkıları olacak. Hükümetimiz ve devletimiz olarak eğitim ve öğretime çok ayrı bir önem veriyoruz. Geleceğin, memurlarının ve idarecilerinin Dinar’da eğitim görmesi bizleri de çok mutlu edecektir” dedi.
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi