Dinar Yardımseverler Derneği 38. Yılında
Türkiye Yardımseverler Derneği Dinar Şubesi’nin 38. Yıl Dönümü Hükümet Konağı Önündeki Atatürk Anıtı’na bırakılan çelenk merasimi ile başladı. Dinar Yardımseverler Derneği Başkanı Aynur Toker ve Yönetim Kurulu Üyeleri saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Avni Kula’yı ve Belediye Başkanı Saffet Acar’ı makamında ziyaret etti. 38. Yıl anısına bir konuşma yapan Başkan Aynur Toker şunları söyledi, Büyük Önder Atatürk’ün adını verdiği Türkiye Yardım Sevenler Derneği Dinar Şubesi’nin kuruluşunun yıl dönümünde bu anlamlı törende sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu öncelikle ifade etmek isterim.
Büyük Önder, Mustafa Kemal Atatürk; Türk kadınının üretkenliğini, topluma katkısını, aile içindeki yerini ve önemini kavramış ve Türk kadınına medeni hakları kullanmasını çoğu Avrupa ülkelerinden önce ülkemizde yaşama geçirilmesini sağlamıştır.
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Dinar Şubesi bundan 38 yıl önce 25 kurulup, tüzel kişiliğini kazanmış olması Türk kadınının cesaretini ve kudretini ispatlayan önemli ve kutsal bir davranışın kanıtıdır.
154 şubesi ile Türkiye’nin dört bir yanında hizmet sunmakta olan Yardım Sevenler Derneğimiz, yaptığı çalışmalarıyla diğer STK’ların öncüsü olmuş Türkiye genelinde bugüne kadar yapılan etkinliklerle, birçok kadın ve kızımızın üretken ve paylaşımcı bireyler olarak topluma kazandırılmasını sağlamıştır.
Yardım Sevenler Derneğinin kuruluşundan bugüne amacı doğrultusunda 38 yılını geride bırakması çok önemli ve anlamlıdır. Bu nedenle Yardım Sevenler Derneği’nin ilk kurucularından bugüne kadar, emeği geçen herkesi içtenlikle kutluyorum. Hayata veda edenleri rahmetle anıyorum’ dedi.
Editör: Haber Merkezi