Dinar ve Çevresi Tarih Araştırmaları Sempozyumu
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Dinar Meslek Yüksekokulu'nda Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali kapsamında "Dinar ve Çevresi Tarih Araştırmaları" konulu sempozyum başladı.
Açılış konuşmasını yapan Başkan Saffet Acar şunları söyledi; “
“Öncelikle sözlerime Soma’daki maden ocağında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı dileyerek başlamak istiyorum. Allah hayatını kaybedenlere rahmet geride kalanlara sabırlar versin.
Değerli misafirlerimiz, Dinar Belediyesi olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali’nin bu yıl 5. sini düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Yine Festivalimiz çerçevesinde Dinar Meslek Yüksek Okulumuz bünyesinde gerçekleştirilen “Dinar ve Çevresi Tarih Araştırmaları” sempozyumunun açılış programında birlikteyiz. Hepiniz hoş geldiniz.
Yüksek Okulumuz öncülüğündeki ilk sempozyumumuzu geçen sene “Frig ve Frigya Araştırmaları Sempozyumu” adı altında gerçekleştirdik. Son derece verimli geçen sempozyumumuzdaki bildiriler bir kitap olarak basıldı. Eminim ki bu eserle bilim dünyasına önemli bir ve kalıcı bir katkı sağlamış olduk.
Bu sempozyumumuzda da birbirinden değerli çok önemli bildiriler sunulacaktır. Ben bu yılki sempozyumumuzun da hem Dinar Tarihinin, hem de bölge tarihinin aydınlatılmasına çok büyük katkı sağlayacağından eminim. Bu yıl ki sempozyumumuzun bir başka anlamlı yönü ise Prof. Dr. Taciser Sivas bilim ödüllerinin verilecek olmasıdır. Bu hem rahmetli hocamızı yad etmemize vesile olacak hem de genç araştırmacı arkadaşlarımıza bir teşvik olacaktır.
Ben sözlerimi burada noktalarken, sempozyumumuzun düzenlenmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyor, sizlere tekrar hoş geldiniz diyor ve saygılar sunuyorum” dedi.
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar da bu yıl ki sempozyumlarda ilk defa Bilim Ödüllerinin verileceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından geçilen sempozyumda, Doç. Dr. Mesut Erşan, Yrd. Doç. Dr. Kemal Daşçıoğlu, Araştırma Görevlileri Melek Öztürk ve Rüştü Özdemir bildirilerini sundu.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi