DİNAR-ULUKÖY TERMİK SANTRALİ, HALKI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Dinar’da Uluköy Termik Santrali ve Santrale Yakıt Sağlayan Maden Sahası, ÇED Raporu ile ilgili Halkın Katılımı toplantısı yapıldı.
Uluköy Belediye Düğün salonunda yapılan toplantıya Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, Isparta DSİ yetkilileri, Eskişehir Orman Müdürlüğü Yetkilileri, Enerji Bakanlığı Yetkilileri, Klk Madencilik ve Elektrik Enerjisi Anonim Şirketi Yetkilileri, Ekotek şirket yetkilileri, muhtarlar, köylü vatandaşlar katıldı.
ÇED Raporu Halkın Katılımı Toplantısında Şirket yetkileri tarafından Termik Santralin Yararları, Çevresel Etkileri, Kurulacağı alan, Kaç kişi çalıştırılacağı gibi konular toplantıya katılanlara görsel sunu şeklinde anlatıldı.
Toplantıda söz alan Akgün Muhtarı Coşkun Öztürk ;'Bu toplantı resmi bir toplantı ise ilgili köy muhtarı olarak bizlere neden davetiye veya duyuru gönderilmedi.El altından birşeyler mi çevriliyor.' diye tepki gösterdi.
Firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda şu konulardan bahsettiler;”Faaliyet sırasında oluşacak kül depolama alanı santral alanına yaklaşık 1400 m uzaklıkta olacak, Oluşacak katı atıklar ayrı ayrı çöp bidonlarına biriktirilecektir. Baca Gazı kömürün yanması sırasında kireç taşı kullanılacaktır. Kireçtaşı yanma sırasında kükürdün tutulmasını sağlamaktadır. Faaliyet alanında ölçüm cihazları ve elektrostatik filtreler kullanılacaktır. Elektrostatik filtreler yardımıyla kömür içinden çıkan istenmeyen gazların bir kısmı tutulmaktadır. Üretime başlamadan önce bitkisel toprak tabakası sıyrılacak ve proje sahası içerisinde uygun bir yerde depolanacak. Yılda ihtiyaç duyulacak olan kireç taşı miktarı 420.000 tondur.
İnşaat çalışmaları sırasında santral alanına 2000 kişi kömür Ocağında 300 kişi kül depolama alanında 40 kişi çalışacak. İşletme çalışmaları sırasında santral alanında 500 kişi kömür Ocağında 1200 kişi kül depolama alanında 40 kişi çalışacaktır”
Daha sonra karşılıklı fikir alışverişi şekilde toplantı son buldu.
Toplantıya katılan vatandaşlar en çok santralin neden olacağı kirliliklere dikkat çektiler.Tarım arazileri ve yer altı sulama sularının olumsuz olarak etkileneceğini dile getiren vatandaşlar tepkilerini ifade ettiler.
Şirket yetkililerinin işçi çalıştırılacağını sık sık ifade etmesine karşılık,vatandaşlar;"Bu bölge insanı kömür ocağında çalışmaz.Kimse yerin 300 metre altında çalışmaya evet demez." diyerek karşılık verdiler.
 
Editör: Haber Merkezi