Dinar Ulu Cami Vakıflara Devrediliyor

1776 yılında Harputlu Bababey Zade tarafından yaptırılan Bababey Cami yeni adıyla merkez Ulu Cami Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devir edilerek büyük onarım işlemleri başlaması bekleniyor.  Tapusu hazinede olan tahsisi ise Dinar İlçe Müftülüğünde bulunan Ulu Caminin bakım ve onarımdan geçirilmesi için Dinar İlçe Kaymakamlığı gerekli resmi yazışmalara başladı. Kısa sürede sonuçlanması beklenen devir işlemlerinden sonra büyük onarım başlaması bekleniyor.
 
Konuyla ilgili ise cami cemaati ve vatandaşlar Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’dan bürokrasinin hızlı aşılması ve işlemlerin yapılması için yardım bekliyor.
 
İlçemiz Merkez Ulu Cami 296 ada 1 nolu parselde 675 M2 yüz ölçülü avlusu bulunan kargir vasıflı olarak Dinar Tapu Müdürlüğünde korunması gerekli kültür varlığı şerhiyle maliye hazinesi adına tescilli bir konumda idi. Tapu hazineye ait olmakla beraber bina durumunun ve yapısının da Vakıflar Genel Müdürlüğü koruması altında olduğu görülmekteydi. Ayrıca caminin Diyanet İşleri Başkanlığı adına tahsisli olduğu da kayıtlarda görüldü. Ulu Caminin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından büyük onarım işlemine tabi tutulabilmesi için özellikle tapu kaydının hazineden alınıp eski kayıtlı olduğu Geyikler Kazası Bababey Cami Şerif Vakfına iadesi istenmiştir. Ayrıca eski kaydına döndürülebilmesi için de Diyanet İşleri Başkanlığından Tahsisin kaldırılması istenmiştir. Bütün bu işlemler gereği ilgili kurumlarla yapılan yazışmalar neticesinde merkez Ulu Caminin eskiden kayıtlı Geyikler Kazası Bababey Cami Şerif Vakfına tescili için işlemler tamamlanmış akabinde Vakıflar Genel Müdürlüğüne tapusu dahil tüm devir işlemlerinin gerçekleştirilmesi için işlemler yapılmıştır. Tescil işlemlerinin tamamlanmasından sonra Camimiz yakın bir tarihte büyük onarım işlemlerine başlaması için yetkililerden ve siyasilerden yardım bekliyor.
 
Vatandaşlar: Tadilat Çok İyi Olur
 
Dinarlı vatandaşlar Ulu Cami’nin tadilatını yapılması ve bahçe düzenlemesine kadar bir çok işlerin tamamlanmasının çok iyi olacağını belirterek özellikle İktidar Partisi Milletvekili Ali Özkaya’ya çağrı yaptı. Vakıflara devir edildikten sonra  caminin bakım ve onarımı için gerekenin yapılmasını da isteyen vatandaşlar şöyle konuştu, ‘Yıllardan beri Ulu Camide namazımızı kılıyoruz, cenazelerimizi kaldırıyoruz. Camimizin bakım onarım ve tadilatının yapılması bütün cemaati sevindirecek. Çünkü caminin bakıma ihtiyacı var. Afyonkarahisar’daki yetkililere ve siyasilere sesleniyoruz. Lütfen gereğini yapınız’ dediler.
Dinar-Umut
 
Editör: Haber Merkezi