Dinar Ülkü Ocakları Türkçülük Gününü Kutladı

Dinar Ülkü Ocakları 3 Mayıs Türkçülük günü münasebetiyle bir program düzenledi.
Dinar Ülkü Ocakları binasında düzenlenen programa, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, MHP Dinar İlçe Başkan Yardımcısı Adnan Güzeldal, Dinar Ülkü Ocakları Eski Başkanlarından Mehmet Toklu, Türk Eğitim-Sen Dinar İlçe yönetimi katıldı.
Dinar Ülkü Ocakları Ertuğrul Çetin 3 Mayıs Türkçülük Günü ile ilgili şu sözleri söyledi; “Tarihte 44 olayları diye bilinen hadiselerin ana teması milletimizin Türklük bilincinden ve şuurundan uzaklaştırıp komünizm ve farklı emperyalist güçlerin eşiğinden içeriye itmektir. Bir avuç Türkçü Turancı Aziz milletimizin bilinçlenmesi için Türk demenin bile kabahat sayılabileceği komünist uşaklarının başkaldırtmadığı Türk ve Türkiye düşmanlarına özbenliklerine dönerek gereken cevabı çok fazlasıyla o dönemde vermiştir aldıkları cevapları hiçbir çağda kabul etmeyen düşmanlar gayet zinde ve sinsi planları hala işlemektedir Rahmetli başbuğumuzun ve Türkçü Turancı dava arkadaşlarının tabutluklara atılarak işkenceler edildiği dönem Türk’ün öz benliğinden vazgeçmeyeceğinin bir kez daha tarih sahnesine kazındığı önemli bir dönüm noktasıdır. Ülkü Ocakları olarak başbuğun izinde Liderimizin emrinde Genel Başkanımızın yol başçılığında birlik ve beraberlik içerisinde karakter ve ahlak abidesi Türkçü bir nesil inşa edeceğiz. Liderimizinde söylediği gibi en büyük ırkçılık Türklüğü yok saymaktır Ne mutlu Türküm Diyene” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Nihat Sarı ise; “3 Mayıs; Türk Milliyetçilerinin bayramıdır. Türk Milletini ilimde, maneviyatta, teknikte en yükseğe çıkarma hamlesi olan 3 Mayıs Türk milliyetçilerinin yabancı kültüre ve yabancı ideolojilere karşı başkaldırmasıdır. 3 Mayıs 1944 yılından itibaren anılmakta olan Türkçülük Günü Türk-İslam davasına gönül veren herkes için büyük önem taşımaktadır. 3 Mayıs’ta ortaya konan milli duyarlılık ve direniş, büyük Türk Milliyetçilerinin yeniden doğduğu, güçlü bir ilham kaynağı, önemli bir örneği teşkil etmektedir. Bu geceyi düzenleyen Dinar Ülkü Ocakları Başkanı Ertuğrul Çetin’e ve Yönetimine teşekkür ediyorum.” dedi.
Program sonunda ise ülkücü gençlere 40 adet Hüseyin Nihat Atsız’ın Bozkurt’lar kitabı hediye edildi. Kynk: Dinar Belediyesi

Editör: Haber Merkezi