Dinar TOKİ’de Zemin Etüt Çalışmaları Başladı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Dinar’a bağlı Fatih Mahallesi’ne yapılacak olan konutlarla ilgili zemin etüt çalışmaları başladı.
Umut Gazetesi tarafından tam 4 yıldan bu tarafa konut açığının olduğunu, ilçede ev ve kira fiyatlarının aşırı derecede yükseldiğini, vatandaşların ev sahibi olmadığını dile getirmiştir. Bütün bu uğraşların sonucunda Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya tarafından müjdeli haber Umut Haber tarafından duyurulmuştu.
Bu gelişmelerden sonra Umut Haber Merkezi görevlileri TOKİ Emlak Dairesi Başkanı Dursun Baştürk ile görüştü. Birinci ağızdan alınan bilgiye göre İlçeye yapılması planlanan net konut sayısının 800 adet olduğu 16 tane de kapıcı dairesinin duruma göre yapılacağı öğrenildi. 800 adet konutun yanı sıra 600 kişilik cami ve 9 adet dükkânı bulunan ticaret merkezinin de projenin içinde yer alacağı bilgisi alındı. Projelendirme çalışmaları kapsamında zemin etüt çalışmalarının başladığı TOKİ evleri 3 ayrı etap şeklinde 5’er katlı ve asansörlü inşa edilecek.
Dinarlı Vatandaşlar Teşekkür Etti
İlçeye yapılacak olan 800 TOKİ konutunun hak sahibi olan vatandaşlar, Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’ya ve TOKİ Emlak Dairesi Başkanı Dursun Baştürk’e teşekkür ettiler. Başlarını sokacak bir evleri olacağı için çok mutlu olduklarını da belirten vatandaşlar, bir an önce proje ve ihale aşamalarının bitmesini ve temellerin atılmasını dört gözle bekliyor. İsmail Yılmaz-Tahsin BaytarDinar
 
Editör: Haber Merkezi