Dinar Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünde Yeni Desteklemeler Toplantısı Yapıldı

Dinar Tarım Ve Orman Müdürlüğünde Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından çiftçilere yönelik verilecek olan yeni desteklemeler hakkında toplantı gerçekleştirildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Arafat Cengiz, Ak Parti İGM Üyesi Ahmet Çetin, TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir ve bazı işletme sahiplerinin katıldığı toplantıda yeni destekleme çeşitleri anlatıldı.

İl Koordinatörü Özdemir toplantıda yaptığı açıklayıcı sunumunda TKDK'nın 25 Kasım 2019 tarihinde 'Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar' tedbirlerine yönelik olarak 8. başvuru çağrı ilanına çıktığını söyledi.

'Böylelikle makine-ekipman (frigorifik araç, süt tankeri araçlar dahil), hizmet ve görünürlük alımları desteğine ilişkin başvurular kabul edileceğini de kaydeden Özdemir, “Tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar 2 Ocak 2020-31 Ocak 2020. 8. başvuru çağrı ilanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 12 ay olarak planlanmalıdır' dedi.

Editör: Haber Merkezi