Dinar Tapu’da ön başvuru sistemi

Dinar Tapu Müdürlüğü çok güzel bir projeye imza atarak vatandaşların ve çalışan memurların işini daha da kolaylaştırdı. Tapu Müdürlüğü önünde oluşturulan Ön Başvuru Merkezi sayesinde vatandaşlar işlemlerini daha hızlı ve rahat bir şekilde gerçekleştirmeye başladı. Bir tapu memurunun sürekli olarak ön başvuru merkezinde durarak vatandaşların işlerini kolaylaştırması büyük taktir topladı.

Ön Başvuru Merkezi Nasıl Çalışıyor?

Dinar Tapu Müdürlüğü Ön Başvuru Merkezine vatandaşlar yapacağı bütün işlemleri öncelikli olarak danışabilecekler. Her türlü alım ve satımlarda bütün evraklar başvuru merkezine teslim edilecek. Evraklarını teslim eden vatandaş büyük bir rahatlıkla evine ya da işine anında dönecek. Tapu müdürlüğünde çalışan personeller vatandaşların teslim ettikleri evrakları ön başvuru merkezinde inceledikten sonra işleme alacak. Son olarak ise vatandaşın cep telefonuna bir mesaj gidecek. Gelen mesaja göre tapu ve harç ücretlerini bankaya yatıracak olan vatandaş sadece imza atmak için yeniden tapu müdürlüğüne geri gelecek. Bu sayede ise vatandaşlar tapu müdürlüğünde saatlerce beklemek zorunda kalmayacak.

Vatandaşlar Çok Memnun

Dinarlı vatandaşlar Tapu müdürlüğünün bu uygulamasından çok memnun kaldıklarını ön başvuru merkezi sayesinde bilgi edinme amaçlı olarak bile sorular sorduklarını ifade ettiler. İşlemlerin ve evrakların da kontrol edildiği bu merkez için yorum yapan vatandaşlar, “Tapu müdürlüğü artık eskisi gibi değil. İşlemler çok hızlı gidiyor. Eskiden 10-15 yıl önce bir tapuyu 1 hafta da devir edemezdik. Şimdi ise yeni uygulamadan gayet memnunuz” dediler.

Editör: Haber Merkezi