DİNAR SYDV Yardımları Sürüyor
Dinar Kaymakamı Avni KULA beraberinde eşi Bilge KULA, İlçe Müftüsü Celil ŞİMŞEK ve Vakıf Müdürü İrfan YÜKSEL ile birlikte ihtiyaç sahibi bir aileye konuk olarak beraber iftar yaptılar. İhtiyaç sahibi ailelere, Ramazan Ayı münasebetiyle yardımların yapıldığını, birlik ve beraberlik duygularının daha coşkulu yaşandığı bu ayda vatandaşlarımızın ramazan ayını rahat ve huzur içinde geçirmelerini sağlamak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfının tüm imkânları seferber ettiklerini Belirten kaymakam Avni KULA, yaklaşık 1100 vatandaşımıza ramazan yardımı yapılmaya başlanmış ve halen dağıtım devam etmektedir.
Bugünde yine bu ihtiyaç sahibi olan bir ailemiz ile birlikte iftar yemeği yedik. Aile Vakfımız tarafından desteklenen bir ailemiz. Sağ olsunlar bizi kabul ettiler. Onlarla birlikte iftar yaptık, sohbet ettik. Misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz dedi. Kaymakam Avni KULA Konuşmasının devamında ramazan yardımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca bu ay içinde daha önceden proje hazırlayıp Genel Müdürlüğümüze gönderdiğimiz ihtiyaç sahibi 4 ailemizin prefabrik konut projesi onaylamış durumda. Halen konut yapımı devam etmektedir.
 İnşallah 4 ailemize prefabrik konut yapımını tamamlayarak kendilerine bu ay içinde teslim etmeyi planlamaktayız. Bu ailelerimiz Ramazan bayramını yeni evlerinde kutlayacaklar. Ayrıca toplam 45 ailemize uyguladığımız Hayvancılık projemizde genel müdürlüğümüzce onaylandı. Projeden faydalanacak vatandaşlarımıza hayvan alımı yapılmaya başlandı. Bu vatandaşlarımız kimseye muhtaç olmadan kendi hayvanlarının sahibi olacak, üretime yönelik çalışmalar yaparak hayvan sayılarını artırmak suretiyle çok daha iyi duruma geleceklerdir dedi.
 Ramazan Bayramı sonrasında 2013-2014 yılı kış mevsimi için yakacak yardımı kapsamında kömür dağıtımlarının da başlayacağını belirten Kaymakam Avni KULA, sözlerinin sonunda Vakfımızca eşi vefat etmiş bayanlara yönelik maaş bağlanması, 2022 sayılı kanun gereğince yaşlılık ve özürlülük maaşlarının bağlanması, Genel Sağlık sigortası ile ilgili işlemler ve ayni, nakdi ve yakacak yardımlarına ait başvurular Vakfımız tarafından seri bir şekilde değerlendirilmekte ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza kanunlar dâhilinde ve imkânlar ölçüsünde yardımcı olunmaktadır dedi.
İsmail Yılmaz Dinar
Editör: Haber Merkezi