Dinar Sanayi Sitesi Ali Akpınar İle Yeniden Düzene Girdi

Geçtiğimiz ay 8 Ağustos’ta yapılan kooperatif seçimlerinde 8 yıl başkanlık yaptıktan sonra yeniden Dinar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı olan Ali Akpınar göreve gelir gelmez sanayi sitesinde büyük değişiklikler yaşandı.

Dinar’ın köklü esnaflarından, sanayide ve sanayi sitesi karşısında işletmesi bulunan Hilal Endüstriyel (Ün-ak Makine ) sahibi Ali Akpınar yeni sanayi sitesini tecrübesiyle beraber güzel bir düzene soktu.

İlk etapta sanayiye daha güzel hizmet edebilmek adına esnaflardan düzenli aidatları toplamaya başlayan Başkan Akpınar, daha sonra belirli bir süredir ödenemeyen personel maaşlarını da ödemeye başladı.

Kısa bir süre önce görevine başlayan Ali Akpınar yapılan çalışmalarla alakalı gazetecilere bazı açıklamalar yaparak şunları söyledi, “İlk göreve geldiğimizde de söylediğimiz gibi sanayimizin üzerinden kara bulutları dağıtacağız, alınan yanlış kararlar neticesinde ise büyük bir enkaz devir aldığımızı belirtmiştik. Seçilir seçilmez hemen sanayimizin temizlik işlerine başladık. 36 gündür devam eden temizlik işlerimizin yarısına geldik. Sanayi sitemizde bulunan başıboş araçları kaldırmaya başladık. Bölgede bulunan hurdacıyı belirli bir düzene kattık. Aidatlarımızı ise düzenli toplayarak personellerimize ödenmeyen maaşlarını ödemeye başladık” dedi.

“Sanayi Sitesi İçin Güzel Projelerimiz Var”

Dinar Sanayi Sitesi için çok güzel projelerinin olduğunu, bunların başında ise güvenlik kameraları geldiğini belirten Dinar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Ali Akpınar yapılan işlerin dışında yapacağı projelerini de anlatarak şöyle konuştu, “Sanayimizde büyük bir eksiklik olarak gördüğümüz güvenlik kamera sistemi taktırmak için çalışacağız. İnşallah her caddeye bu kameralardan taktırabilirsek sitemiz çok daha güvenli bir hale gelecektir. Diğer düşündüğümüz ve çaba sarf edeceğimiz projemiz ise, sanayimize ait olan arsaların parselasyon işlemlerini yapıp buralara yeni dükkanlar yapmak istiyoruz. 252 ortağımızla birlik ve beraberlik içerisinde bu işleri yapacağımıza inancım tamdır” dedi.

80 Yıllık Tecrübe Günümüze Kadar Uzanıyor

1940’larda ataları tarafından başlatılan makine imalatı işini ülkenin dört bir yanına yayan ve projeleriyle hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara büyük bir nefes aldıran Hilal Endüstriyel (Ün-ak Makine ) anahtar teslim yem fabrikaları kurarak Dinar’ın adını dört bir tarafta duyurmaya devam ediyor. Ün-ak Makine sahibi Ali Akpınar ise 45 yıldır sanayimizde makine imalat işlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Yılların tecrübesini de bulunduğu görevde yansıtmasını isteyen sanayi esnafları ise başkanlarına tam destek veriyor.

Editör: Haber Merkezi