Dinar OSB’de, Doğalgaz ve Arıtma Şart

Dinar’ın ekonomik yönden kalkınması, gelişmesi ve istihdamın artması anlamında yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu ifade eden iş adamları, Dinar Organize Sanayi Bölgesinin acilen doğalgaz ve arıtma tesisine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Arıtma tesisi ve doğalgaz olmadan yatırımcıların bölgeye gelmediğini savunan görüşler, her ne olursa olsun bir OSB’nin kesinlikle arıtma tesisinin olması gerektiğini belirtti.

Dinar’da işsizliğin çözümü noktasında organize sanayi bölgesinin öneminin çok fazla olduğunu da kaydeden iş adamlarımız konuyla alakalı olarak görüşlerini şu şekilde aktardılar, “ Her zaman işsizlikten, istihdamın az oluşundan yakınılıyor. İlçede oluşan eksiklikleri şimdiden görüp tedbirlerini almak lazım. Bu nedenle Dinar Organize Sanayi Bölgemize yatırımcıların gelmesi adına bu eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Düşünün ki bir OSB’de doğalgaz ve arıtma tesisi yok. Siz olsanız ne tür bir yatırım yaparsınız. İmkânları daha geniş olan OSB’ler var. Gidip orada yatırımınızı yaparsınız. Bu nedenle OSB ile alakalı olarak herkes üzerine düşeni yapması gerekir. Doğalgaz ve arıtma tesisinin yapılması için kimler ya da hangi kurumlar şimdiye kadar ne yaptı. Acilen bir girişimin yapılması gerekiyor”

OSB Daha Cazip Bir Hale Gelmeli

Ekonomi Bakanlığı tarafından doğu ve güneydoğuda uygulanan OSB bünyesinde bulunan firmalara teşvik verilmesiyle alakalı olarak ta taleplerin yapılması gerekiyor. OSB’de şu an için arsa teşvikleri ve yapılacak olan yatırımın cinsine TKDK ve Kalkınma Ajansları ile bazı destekler veriliyor. Daha çok tarıma dayalı ekonomiyle geçmiş dönemlerde sanayileşme açısından gelişemeyen Dinar ilçesi, son yıllarda faaliyete açtığı Organize Sanayi Bölgesi ile yatırımcının gözdesi haline gelmesi gerekiyor. Dinar Umut

Editör: Haber Merkezi