Dinar Ocaklı Köyü Cami İnşaatı Temeli Atıldı

Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesine bağlı Haydarlı Kasabası Ocaklı mahallesine yeni bir cami yapılması için temel atma merasimi düzenlendi.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın da katıldığı törende Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Temel atma öncesi bir açılış konuşması yapan Haydarlı Belediye Başkanı Duygu Peker, caminin yapılmasına katkıda bulunan herkese minnettar olduğunu belirterek Afyonkarahisar İl Protokolüne teşekkür etti.

Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya ise İslam tarihi boyunca bütün camileri devletin değil bizzat insanlar tarafından yapıldığını söyledi. Devletin yaptığı caminin çok istisna olduğunu da ifade eden Özkaya şunları söyledi, “Genel olarak tarih boyunca vakıflar, komutanlar cebinden veya halkın kendisi yapmıştır. Biz de inanırız ki en hayırlı sadaka cami yaptırmaktır. Bu cami yaklaşık 3 Milyon TL’ye mal olacak. Bu paranın da bir çoğunu vatandaşlarımız karşılamış durumda” dedi.

Afyonkarahisar Valisi caminin yapılacak olmasının muhteşem bir işe başlanılacağını, Milletvekili Ali Özkaya’nın kendisini bu açılışa iyi ki davet ettiğini belirtti. Bugün burada hayırlı işe şahitlik etme fırsatı bulduğunu da kaydeden Vali Çiçek, “Bir annemizin burada cami inşaatına yardım ettiğini gördük. Parasını çıkardı ve dedi ki, şimdi bu kadar var ilerde olursa daha fazla veririm dedi. İnşallah o helal paralarınızla yaptığını bu caminiz ilelebet muhafaza olur” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ise cami temeline ilk harcı Vali Gökmen Çiçek, Milletvekili Özkaya ve Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı gönderdi.

Editör: Haber Merkezi