Dinar Norgas Piknik alanında çevre kirliliği yaşanıyor

Dinar’a bağlı Pınarlı Köyü ormanlık alanında bulunan ve Norgas Piknik alanı diye bilinen yerde çok büyük çevre kirliliği yaşanıyor.

Vatandaşların gazetecilere şikayeti ve ihbar etmesiyle gündeme gelen piknik alanında çöp kovaları devrilmiş ve içindeki pislikler etrafa saçılmış durumda. Kaynağından doğan ve küçük bir nehirden akan suyun da kirlendiği piknik alanındaki kirlilikten şikayetçi olan vatandaşlar, alanın acilen temizlenmesi gerektiğini, sağlık açısından da büyük tehlike oluşturabilecek çöplerin etrafa atıldığını belirttiler.

Norgas Piknik Alanı Aile Ortamından Çıkıyor

Piknik alanıyla alakalı olarak büyük bir duyarlılık göstererek gazetecilerle irtibata geçen vatandaşlarımı, piknik alanının sahipsiz bir şekilde kendi kaderine bırakıldığını ve aile ortamından da uzaklaşmaya başladığını belirtti.

Acilen Bu Bölge İhale Edilmeli

Vatandaşlar Norgas Piknik alanının önceden de Dinar Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından defalarca temizlendiğini, ancak piknik alanıyla devamlı ilgilenecek olan birilerinin olması gerektiğini dolayısıyla piknik alanının ihale edilerek düzgün bir şekilde işletmesinin verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Piknik Yolunda Büyük Tehlike

Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesine bağlı Pınarlı Köyünde bulunan ve Norgas Piknik alanı olarak bilinen bölgeye ulaşımda kullanılan yolun çok büyük tehlike arz ettiği, ileride çok ciddi sıkıntılar doğurabileceği ifade edildi.

Piknik yapmak için alana ulaşmaya çalışan vatandaşlar Pınarlı Köyünden sonraki yerlerde doğ yolunun çok tehlikeli olduğunu, sağ tarafı uçurum olan bu yolun bir an önce yapılmasını talep etti.

İki aracın yan yana geçemediği, diğer aracın geniş bir alanda beklemek zorunda kaldığı bu tehlikeli yol ile ilgili taleplerini ileten vatandaşlar şunları söyledi, "Yıllardan beri piknik alanı olarak kullanılan Norgas Piknik alanına giden yol çok kötü. Eski yıllarda kırmızı toprak yolu olan bu bölge sonradan asfaltlanarak iyi bir hale getirilmişti. Ancak şimdi ise asfalt yolun durumu içler acısı. Yol aşırı derecede dar, iki aracın yan yana geçmesinin imkanı yok. Sağ tarafı uçurum olan yolun genişleme imkanı var ise genişletilerek, uçurum kenarına gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz"

"Yolda Çökmeler Var"

Konu edilen piknik alanı yolunda bazı yerlerde tehlike arz edebilecek şekilde çökmeler olduğu, buna bağlı otomobilleri ve diğer araçlar yönünden de büyük sıkıntıların oluşabileceği kaydedildi. Yetkililerin bölgeye gelerek gerekli incelemelerden sonra neler yapılması hususunda görüş bildirmesini isteyen vatandaşlar, yaz sezonu ile birlikte piknik sezonunun da başlayacağını, çok sık kullanılan yolun bir an önce yapılmasını istediklerini söylediler.

Editör: Haber Merkezi