Dinar Millet İttifakı’ndan TOKİ Çıkarması

Millet İttifakı Dinar’da kalabalık bir konvoy düzenleyerek Fatih Mahallesinde bulunan TOKİ konutlarına çıkarma yaptı.

Dinar Salı Pazar yeri bölgesinde toplanan araçlara görevliler tarafından gerekli süsleme yapılarak sayı numarası verildi. Saat 14.00’da 645 araçla başlayan konvoy, 15.30’da TOKİ konutlarına gelebildi. Partililerin ve mahalle sakinlerinin de yakın ilgi gösterdiği mahalle toplantısı bir anda mitinge dönüştü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan TOKİ buluşmasında konuşan Bayındırlık ve İskân Eski Bakanı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in baş danışmanı Abdülkadir Akcan şunları söyledi, “Değerli yol arkadaşlarımız, Ulu Önderimizin sözüyle eğer Toroslarda bir Yörük çadırı varsa bu ülkenin beka sorunu yoktur. Ben de ilaveten son Dinarlı can vermeden bu ülkede beka sorunu olmaz. Eveleyip, gevelemeyin 17 yıldır yapmadıklarınızı seçimden sonra yapacağız vaadiyle milleti kandırmayın. İki dönemdir belediye başkanlığımızı yapan Sayın Saffet Acar inanıp güvenmese, birlikte çıktığı insanlarla Dinar’a hizmet etmeye devam kararını alırken, o cesareti kendinde görmese, haddini bilen bir insan olarak aday olmazdı” dedi.

Eski Bakan Akcan’ın konuşmasının ardından TOKİ halkına seslenen Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Saffet Acar, Dinarlıları ve Dinar’ı çok sevdiğini ifade ederek şöyle konuştu, “Severseniz sevilirsiniz. Birileri bize diyor ki Saffet Acar sadece konuşuyor ve kuru kuru Dinar’ı seviyorum diyor. Dinar sevgisi böyle olmaz. Dinar sevgisi her günlerinde yanlarında bulunmakla olur. Ben buradan soruyorum, şimdiye kadar bir kişiye iş vermişler mi? İlçemize hangi yatırımcıları getirmişler? 15 yıldır organize sanayinin başkanlığını ben yapıyorum. Şu anda 8 firmaya tahsis verdik, 4 tanesi çalışmaya başladı. Geçtiğimiz gün bir firmaya daha tahsis verdik. Bunları biz getiriyoruz. Şimdi Saffet Acar ne yaptı diyenlere soruyorum. Gözünüz kör mü? Geldiğimde Dinar’da yol yoktu. 249 kilometre yol yaptık. İmar çarpıklığını giderdik. Yapılaşmanın önünü açtık. Dinar kent oldu. 95 depreminde ben Dinar’ı terk etmedim. O zaman 30 işçimiz vardı, şimdi 150 işçimiz var. Onlara iş aş kapısı oluyoruz. 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bir günden bir güne belediyeye gelip de sen ne yapıyorsun, bize düşen bir görev var mı? Demediler. Allah razı olsun Burcu Hanım, her geldiğinde bize uğrar bizim Dinar’ımızın vekili benim vekilim Burcu Köksal’dır. Gelmediğinden vazgeçtim, gölge etme başka ihsan istemem. Bizim yapacağımız işlere de engel oluyorlar. Yapacağımız işlerle ilgili gelsinler bizlere yardımcı olsunlar. Diyorlar ki iktidar olursak yaparız. Hiçbir şey yapamazsınız. 2023 yılına kadar devlet yatırımı hiç olmayacak. Çünkü devletin bütçesi boş. Termik santral yapılacak ve 3 bin kişiye iş verileceği ifade ediliyor. Yalan söylüyorsunuz, termik santral filan olmayacak. Termik santrale karşıyız. Hiç kimsenin sağlığıyla oynamaya hakkımız yok. 2014 yılında 7 bin kişi, çalışacak diyorlardı şimdi ise 3 bine düştü. Burada dombay ovalı arkadaşlarımız var. Eskiden tarlada su motoru kuyuları 20 tabanca çevirirdi, şimdi 4 tabanca çeviriyor. Sularımızı bitirdiler. Burada çalıştırılacak işçi sayısı, 500 kişi, 40 kişi de külde çalışacak. Ben ailemden 150 civarında işçi çalıştırıyorum. İnşallah ileriki günlerde Çinlilerle ortaklığımız olacak yüzlerce gencimize iş vereceğiz” dedi.

Dinar Belediye Başkanı ve Millet İttifakı İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Saffet Acar’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal konuşmasında şunları söyledi, “Dinar’da havanın soğuna rağmen alanı dolduran yüreği mert sıcakkanlı sevgi dolu sevgili hemşerilerim cesur yürekler hepinize en içten dileklerimle sevgilerimle saygılarımla selamlıyorum. 31 Mart’ta seçime gidiyoruz önemli bir seçim en güzel hizmeti verecek olan Dinar’a Dinarlıya en yakışan hizmeti verecek olan bu güne kadar çalışkanlığı ve kendini çok sevdiren kendini ispatlayan Saffet başkanımızı yeniden seçmek için sandığa gideceğiz. Ben Dinarlıyım benim eşim bu toprakların çocuğu bu bölgeyi de karış karış isim isim bilirim. Dinar’dan AKP li çıkar CHP li çıkar, MHP li çıkar, İYİ Partili çıkar, Saadet Partili çıkar ama Dinar’dan terörist vatan haini çıkmaz. Kimse benim Dinarlı hemşerime vatan haini diyemez haddi değildir hakkı da değildir. Dinar TOKİ konutlarından sesleniyorum TOKİ konutlarında 2 yıl önce mücadele verdiğimiz ilçe başkanımda yanımda bir şey daha söylemek istiyorum. Söylenecek çok söz var ama bunu özellikle söylüyorum. Dinar Toki konutlarında sözleşmenin üzerinde bedel istendiğinde Toki haklı Dinarlı haksız diyen Dinarlı vekillerin beka sorunu var. Şimdi Dinarlıların gönlünde taht kuran adam gibi adam Saffet Acar başkan çıkar. Sevgili hemşerilerim sandığa giderken hep unutma diyoruz. Çiftçiyi üretemez hale getiren Esnafı siftah yapamaz hale getiren borç batağında yüzdürenleri yandaş mütahitlere kayak ihaleleri verip onları zengin edenleri vergi borçlarını silenleri, atanamayıp canına kıyan öğretmenleri kendi yakınlarını yandaş kadrolara dolduranları, sandığa giderken unutma Dinarlı hemşerilerim. Dinar’da Kredi Yurtlar Kurumunu kapatıp, Dinar’da ki hastaneye doktor atattırmayanları Çivril yolunu tamamlattırmayanları sonra da çıkıp Dinarlıyım diye gerilenleri unutma Dinarlı hemşerilerim.” dedi

Program Dinar Belediye Başkanı ve Millet İttifakı İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Saffet Acar’ınbelediye meclis üye adayları ve il genel meclisi üye adaylarını tanıtmasıyla son buldu.

Editör: Haber Merkezi