Muhtarlar Dinar’ın Sorunlarını Aktardı

Dinar merkeze bağlı mahalle muhtarları Dinar’ın sorunlarını aktarmak, çözüm yolları bulmak ve karşılıklı istişare etmek için Ankara’ya gitti. Ankara’da bulunan Afyonkarahisar’ın siyasetçileriyle görüşen muhtarlar daha sonra Anıtkabir’i de ziyaret etti.

Dinar Mahalle muhtarları “Başka Dinar Yok” sloganı altında Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya’yı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal’ı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Mehmet Parsak’ı ilçenin çeşitli sorunlarıyla alakalı ziyaret ettiler.

Ziyaretler kapsamında ilk olarak MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin gurup toplantısına katılan muhtarlar daha sonra Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ile hasbihal etti. Akabinde 15 Temmuz gecesi hain terör örgütünün uçaklarla bombaladığı, şu an müzeye çevrilen meclisin bölümlerini gezen muhtarlar daha sonra Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ile birlikte öğle yemeğinde bir araya geldiler.

Özkaya ile gerçekleşen toplantıda muhtarlar, Dombay ovası kapalı sulama sistemi, 4 yıllık Yüksek Okulun nereye yapılacağı, Çivril Uşak yolunun ne zaman hizmete gireceği, bazı kurumlarda yer alan personel eksikliklerinin giderilmesiyle alakalı yapılan çalışmalar ve devamlı göç veren bir şehir olan Dinar’ın ekonomik durumu hakkında bazı istişareler gerçekleştirdiler.

Son olarak ise Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın konuğu olan Dinar Merkez mahalle muhtarları, burada da ilçede bulunan belli başlı sorunların haricinde işsizliğin çözümü, yapılması gerekenler ve Dinar’ın bölgesiyle birlikte nasıl kalkınacağıyla alakalı bazı görüşmeler gerçekleştirildi.

Dinar için çok faydalı geçen toplantılardan sonra muhtarlar Anıtkabir’i ziyaret ederek ilçeye geri dönüş yaptılar.

     

Editör: Haber Merkezi