Dinar Marsyas Festivali Sanat Gösterileriyle devam ediyor

Dinar’da VII. Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali başladı. IYAŞ Park Sinema salonunda Resim, seramik ve fotoğraf sergilerinin açılışlarıyla başlayan program Çöl Ovalı Kadınlar adlı belgesel gösterimiyle devam etti.
 
Sergilerin açılış kurdelelerini Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Musa Uslan, İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Garnizon Komutanı Yüz Başı Mutlu Tokmak, Belediye Başkanı Saffet Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken kesti.
 
Sergilerin açılışlarından sonra festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fakıcan Yörük şunları söyledi, “İçerisinde barındırdığı farklı etkinliklerle, popülist bir yaklaşımla değil kültürü artırıcı ve aktarıcı özelliğiyle yapılan festival akademik bir bakışçısıyla sürdürülmekte ve diğer bir özelliğiyle örnek alınmaktadır. Festivalimiz bu sene dokuz kategoriden oluşturulmaktadır. Festivalin bu günlere gelmesinde Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ve değerli belediye çalışanları başta olmak üzeresiz kadir kıymet bilir sevgili dinar halkı festivalin her etkinliğine katılmalı bizleri onure etmektedir. Saygıdeğer konuklar uzun ve meşakkatli çalışma sonucunda festivalimizi başlatıyoruz emeği geçen herekze ayrı ayrı teşekkür ediyorum “ dedi.
 
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ise açılışta yaptığı konuşmada, yedincisini düzenledikleri festivalden ötürü çok memnun olduğunu, artık dünyada ilk müzik yarışmasının yapıldığı yerin Dinar olduğunun tamamen kanıtlandığını söyledi.
 
Bin ikiyüz yıllık geçmişi ve mirasıyla yeniden bir kültür merkezi olma yolunda emin adımlarla Dinar’ın ilerlediğini kaydeden Başkan Acar Konuşmasının devamında şunları söyledi, “Marsyas festivaliyle yedinci yılına erişmiş bulunuyor. Dinar çok eski bir yerleşim yerinin olmasının ötesinde iç Anadolu’yu Ege’ye Akdeniz’i Marmara’ya bağlayan bir yol üzerindedir. Ve bu konumu bir kültür merkezi ve bu kültürlerin oluşmasını sağlamaktadır. İşte tüm bu sebeplerle Marsyas festivalinin müzik yarışması, sempozyum, sergi, panel belgesel konser gibi farklı etkinlikleri de bir arada toplaması büyük ve anlamlı değerler bütünü olmasını sağlamaktadır. Festival sadece kültürel bir buluşmaya sahne olmakla kalmıyor. Bilim ve sanatı bir araya getirmenin ağır sorumluluğu taşıyor” dedi.
 
İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin İse şunları söyledi, ‘Nerede insanlık olmuş orada sanat olmuş. Ne zaman insanlar kalemi ellerine almışlar, yazıyı öğrenmişler orada estetik kaygılar oluşmaya başlamış. İnsanoğlunun yapısında sanata ve buna bağlı olarak oluşan kültürel bir yatkınlık var. Biz çok haklı olarak bir festival yapıyoruz. Temelinde kültür ve sanat var. Dünyada ilk müzik yarışmasının düzenlendiği yerin Dinar olduğunu da siz kendiniz hayal ediniz” dedi.
 
Açılış konuşmalarından sonra ise, Dinar’ın Çöl Ovası olarak adlandırılan bölgede yaşayan ‘Çöl Ovası Kadınları’nı’ anlatan belgesel sunumu yapıldı. Daha sonra ise Keman konseri davetlilere dinlettirildi.
 
Akşam saat 21:00 da ise tasavvuf konseri dinletisi semazenler eşliğinde yapıldı.
 
Editör: Haber Merkezi