Dinar Kültür Evi Onay Bekliyor

Dinar'da İstasyon mahallesi, İstasyon Caddesinde Dinar Anadolu Mehmet Çavuş Lisesi arkasında yer alan boş alana yapılması planlanan Dinar Kültür Evi için gerekli işlemler yapılmaya başlandı.

Şu an için bakanlık onayı bekleyen Dinar Kültür Evi ilçeye çok şeyler katacak.

Toplumsal yaşamın gerektirdiği etkileşimlere ortam sağlamak, her biri kendi başına bir özellik taşıyan kültürel faaliyetleri bir bütünlük içerisinde bir araya getirmek, bu faaliyetlerin yapılmasında odak noktası olmak ve özel kültür faaliyetlerine örnek teşkil etmek amacıyla yapılacak olan Dinar Kültür Evinde Eğitim, dinlence ve eğlence gibi etkinlikler yapılacak, aynı zamanda geçmiş ile ilgili kültür değerlerin gelecek nesillere tanıtılması ve öğretilmesinde aracı rolü üstlenmesi hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra çağdaş sanatların tanıtılması ve yaşatılmasına imkân tanıyan kültür merkezleri, geleneksel kültür etkinliklerinin temsilinde de önemli bir rol üstlenmektedir.
Zengin tarihsel geçmişiyle çok çeşitli kültürlerin gelişmesine sahne olan ülkemizin, bu özelliği dikkate alındığında kültür merkezi yapılarının da bu zenginliği ifade eden, yerel kültürel kimliği tanımlayıp simgeleyen ve yöresel mimari ile doğal nitelikleri çağdaş yorumla ele alan bir anlayış içerisinde tasarlanması doğaldır. Ayrıca zaman zaman tarihi özellik taşıyan yapılara kültürel işlevler verilerek kullanılması yoluna da gidilmektedir.

Editör: Haber Merkezi