DİNAR KREDİ YUTLAR KURUMUNDAN GERİ DÖNÜŞÜM FAALİYETLERİ

Dinar ve Çevresi Sürdürülebilir Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği ile sözleşmesi olan Melek Geri Dönüşüm firmasına, ilçemizde bulunan Dinar Kredi Yurtlar Kurumu yönetimi ve öğrencileri tarafından toplanan geri dönüşüm malzemeleri teslim edildi.
Yurt Müdürü Nazım Yıldırım yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi; “Ülkemizin kaynaklarını doğru yönetmek zorundayız. Her alanda, bilhassa enerji tüketiminde sorumluluklarımızın farkında olmalıyız. Enerjimizi asla boşa harcamamalıyız. Sadece bu yetmez, kullandığımız her ürünü geri dönüşüm olarak nasıl geri kazanabileceğimizi sorgulamalıyız. Bizler öğrenci ve personelimizle bir araya gelerek Ambalaj atıklarının çevreye zarar vermemesi, heba olmaması ve geri dönüşüm adına yurt müdürlüğümüzde bir proje başlattık. Tüm atıkları kaynağında ayrıştırarak ayrı depolamaya başladık. Kaynağında ayrı toplama projesinin ilk basamağını öğrenci ve personelimiz yapmaktadır. Bizler sadece tüketen değil,  sorumluluklarını bilen bu ülke adına ‘neler yapabiliriz?’ sorularını kendine yönelten ve aktif olarak bu konuda farkında lık oluşturmaya çalışan bir kurumuz. Bu projenin en sevindirici tarafı ise öğrencilerimizin bu işe dört elle sarılması ve ellerindeki su şişelerini çöpe atmayarak yurda getirip atık noktalarına teslim etmeleridir.” Dedi
Öğrenciler adına konuşan Aybüke Özmen ise konuşmasında; “Yurt Müdürümüz bir toplantıda, atık su şişelerinden battaniye yapıldığından bahsetti. Bu bende büyük merak uyandırdı. Arkadaşlarımla bir araya gelerek neden engelli bir kardeşimize derman olamıyoruz? Sorusu ile başladık ve yurdumuzda tüm atıkların kaynağında ayrıştırılmasını gündeme getirdik. Tüm idari ve temizlik personeli bize yardımcı oldu. Bu başarıda herkesin payı var. Bizler bu farkında lığın tüm ülke çapında uygulanarak en azından bir derde derman olunacağını düşünmekteyiz.“ dedi.
Dinar ve Çevresi Sürdürülebilir Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği Çevre Mühendisi İsa Akar, Yurt Müdürü Nazım Yıldırım ve Öğrencileri tebrik ederek, 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde de bu kampanyanın devam etmesini temenni etti.
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi