Dinar Kaymakamlığı’ndan Yazılı Basın Açıklaması

Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin kamuoyunu aydınlatmak amacıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Kaymakam Şahin Yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi, “Bazı sosyal medyada yer alan Kaymakamlığımızla ilgili gerçekleri yansıtmayan haber üzerine aşağıdaki açıklama yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

Şehidimiz Yavuz Öztürk’ün vefatının sene-i devriyesi nedeniyle babası Şükrü Öztürk’ün talebi doğrultusunda sorumluluğu okul müdüründe olacak şekilde, Anadolu İmam Hatip Lisesinde Mevlid-i Şerif okutulması ve yemek verilmesi hususunda 12.10.2017 tarihinde Kaymakamlığımca olur verilmiştir. Okul düzeyinde icra edilmesi planlanan bu faaliyet, daha sonra Milletvekillerimizin ve İl Protokolünün katıldığı İl Çapında bir faaliyete dönüştürülmüştür. (Şehit yakının da bu duruma şaşırdığı ziyaretimle anlaşılmıştır) Program il çapında bir faaliyete dönüştürülmüş olmasına rağmen, şahsım bu durumdan haberdar edilmemiş ve faaliyete davet edilmemiştir. Bu durum, sorumlu idari birime sitem olarak yansıtılmıştır.

Mevlid-i Şerif okutulması ve yemek verilmesine zaten Kaymakamlığımca onay verilmiştir. Ayrıca; bu çaplı faaliyetten haberdar edilse idik, masraflarını üstleneceğimizi de ifade etmiştim. Olayın, şehit yakınlarına yanlış aksettirildiği, bilahare ziyaret ettiğim şehit ailelerinden öğrenmiş bulunuyorum.

Kaymakamlığımız Şehit ve Gazi ailelerinin her zaman yanında olmuştur ve olacaktır. Şehit ve Gazilere minnet borcumuz ebedidir.

Kamuoyuna Saygıyla duyurulur” denildi.

Editör: Haber Merkezi