DİNAR İTFAİYE MAHALLESİNDE 20 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

İtfaiye Mahallesinde, 1995 depreminde Müftülük Kuran Kursu bahçesine monte edilen prefabrik caminin 20 yıldır olmayan imam hatibi yeni görevine başladı.

İlçemiz İtfaiye Mahallesinde, kuran kursu yanında ki prefabrik camide din görevlisi açığı olduğundan 1995 yılından bu yana, yani 20 yıldır namazları cemaat içinden olan vatandaşlar veya mahalle sakinleri kıldırıyordu. İtfaiye Mahallesi Muhtarı Bahadır Uysal’ın Dinar Müftüsü Celil Şimşek ile yapmış olduğu istişare sonrasında camiye kadro açıldı. Açılan kadro sonrasında, Afyonkarahisar Kızıldağ Köyünde bir camide din görevlisi olan İmam Hatip Halil İbrahim Gökdeniz kuran kursu camisinde yeni görevine başladı. İlçe Müftüsü Celil Şimşek, camiye ziyarette bulunarak yeni atanan din görevlisi Gökdeniz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kılınan namaz akabinde Mahalle Muhtarı Bahadır Uysal ve cami cemaati Müftü Şimşek ile görüşme yaptı.

Mahalle Muhtarı Uysal yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi; “Kuran kursu camimizde yaklaşık yirmi yıldır din görevlisi açığı vardı. Namazları, cemaat içerisinden gönüllü vatandaşlar kıldırıyor, zaman zaman bu durum sorun oluyordu. İlçe Müftümüz Celil Şimşek ile yaptığımız görüşme ve talep sonrasında camimize kadro açıldı ve yeni din görevlisi görevine başladı. Mahalle sakinleri ve Müftümüz Celil Şimşek ile yaptığımız ikinci görüşmede de yeni cami binası yapılması için söz aldık. Yirmi yıl mahallemize ve vatandaşlara hizmet veren prefabrik cami ilerleyen zamanlarda sökülerek inşallah yeni camimizin inşaatına başlayacağız. Bu arada İtfaiye Mahallesinde yine depremde yıkılan binaların temel kalıntılarının kaldırılmaları içinde Belediye Başkanımız Saffet Acar ile görüşme yaptık. Yaptığımız başvuru ve dilekçe sonrasında temel kalıntılarının uygun bir zamanda kaldırılması için söz aldık. Yaptığımız müracaatlar sonrasında bizlere yardımcı olan Belediye Başkanı Saffet Acar’a ve İlçe Müftüsü Celil Şimşek’e şahsım ve mahalle sakinlerim adına teşekkür ederim.”dedi 
Editör: Haber Merkezi