Dinar İHL’de “Her Sınıfın Bir Şehidi Var” Projesi

Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından “Her Sınıfın Bir Şehidi Var” projesi Önder İmam Hatipliler Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl hazırlanan “İyilik Okulu Projeleri” isimli dergide yer almayı başardı.

Deniz Feneri Derneği ve ÖNDER-İmam Hatipliler Derneği Derneği tarafından, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün destekleyerek onay verdiği ve Türkiye’deki tüm Anadolu İmam Hatip Liselerinde başarıyla uygulanan “Anadolu İmam Hatip Liseleri Uygulamalı İyilik Proje Yarışması” sonuçlandı.

Her sınıfın Bir Şehidi Var Projesi Nedir?

Dinar Anadolu İmam Hatip Liseli öğrenciler şehit mezarları ve şehit ailelerini ziyaret ederek, milli, manevi insani değerlerimizi benimseyen, milletini bayrağını seven ve dama yücelmeye çalışan fertler olarak yetişmesini sağlayacak bir projedir.

Projenin Hedefleri

Öğrencilerde ve toplumda milli, manevi ve sosyal değerlerimizle ilgili farkındalığı artırmak, Cesaret, kahramanlık, fedakârlık, özgürlük ve milli irade ve sorumluluk konularında bilinç oluşturmaktır.

Faaliyetler

Öncelikli olarak ziyaret edilecek şehit aileleri ve mezarları tespit edildi. Mart, Nisan ve Mayıs ayalarında hangi şehidi hangi sınıf öğrencilerinin ziyaret edeceği belirlendi. Sınıflara şehitlerin resmi ve kısa öz geçmişleri asıldı. Kaymakam, Milli Eğitim Müdürü, Şehit Aileleri ve Dinar Şehit Gazi Yakınları dernekleri yöneticilerinin de katılımlarıyla ziyaret edildi. Ayrıca her şehit için bir hatim programı düzenlendi. Her sınıf kendi şehidi için yazdığı mektup ile birlikte küçük bir hediye alarak şehidin ailesini ziyaret etti.

Editör: Haber Merkezi