Dinar Huzur Evinde Birlik ve Beraberlik İftarı

Ramazan ayının 5. gününde her yıl olduğu gibi düzenli bir şekilde bu yıl da Türkiye Yardımseverler Derneği Dinar Şubesi tarafından Buhurcular Huzur Evinde iftar yemeği verildi. Davetliler, Huzur evinde kalan elleri öpülesi birbirinden kıymetli büyüklerimizle beraber anlamlı bir yemekte buluştular.

Huzur Evinde İftar yemeğineBelediye Başkanı Saffet Acar, Ak Parti İlçe Başkanı idris Er, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Serkan Ateş, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli, T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Metin Erkılıç, CHP Afyonkarahisar 2. Milletvekili Adayı A. Hakan Uyan, Gençlik Hizmet ve Spor Müdürü Doğan Çakır, İlçe Müftüsü Yaşar Şahin, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar, Dinar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hayrettin Ertan, , ve bir çok yardım severlerden önemli isimler katıldı.

İlçe Kaymakamımız Mustafa Şahin ilçe dışında olduğu için katılamadığı bildirildi.

Dinar İlçe Müftüsü Şahin Yaşar tarafından okunan duanın ardından hep birlikte oruçlarını açtılar.

Buhurcular Huzur Evinde yardımseverler insan topluluğunun bir araya geldiği yemekte, edilen dualar semalara yükseldi. İftar yemeğinin amacı İnsanları kaynaştırmak, yaşlıların gönüllerinde yer almak, onları mutlu etmek ve Ramazanın bereketini hissettirmek amacında olduklarını söylediler.

İftar yemeğinde konuşan Türkiye Yardım Severler Derneği Dinar Şubesi Başkanı Aynur Toker, her yıl Ramazan ayında birlik ve beraberlik içerisinde iftar yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları kaydetti, “ Çok değerli misafirlerimiz bizim davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederim. Yardımseverler Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeğimize uzaktan ve yakından gelen özellikle Afyonkarahisar’dan gelen Mahmut Demirel ve ailesine ve daha ismini sayamadığım tüm misafirler hepiniz hoş geldiniz. 42 yıldır her zaman karşınıza çıkarak sizlerden maddi ve manevi destek istedik sizler desteklerinizi hiç esirgemediniz. Bu gün burada huzurevi sakinlerimiz ile birlikte olmak, onlarla beraber iftar yapmak bizleri çok memnun etti. Değerli yardımsever vatandaşlarımız da buraya katılarak çok büyük manevi destek vermiş oldular. Bizler yaşlı vatandaşlarımız için, onların refah ve huzuru için gece gündüz çalışmaktayız. Onları sadece iftar zamanlarında değil diğer günlerde de yalnız bırakmıyoruz” dedi.

Hemen arkasından Belediye Başkanı Saffet Acar şunları söyledi. “ Güzel akşamda birlikteyiz cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Allah’tan her zaman birlik ve beraberlik diliyorum. Birlik ve beraberlik çok güzel bir şey burada güzel Dinar’ın gerçek anlamda gönül veren insanları burada ben sizleri tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın hepinize saygılar sunuyorum. Allah kabul eylesin afiyet olsun.” dedi

Editör: Haber Merkezi