Dinar Galericiler Sitesi Projesi Hayata Geçiyor

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’nın seçim beyannamesinde yer alan Galericiler Sitesi projesi hayata geçiyor.

İlçemizde muhtelif mahalle sınırları içerisinde yer alan dağınık düzensiz birimler olarak ticari faaliyetlerini yürüten esnaf ve sanatkârlara faydalanması için TOKİ ve Belediye iş birliği içerisinde yapılacak olan Galericiler Sitesinde 57 dükkân, 5 adet ortak iş merkezi ve 1 adet akaryakıt istasyonu olmak üzere toplam 64 adet bina yer alacak.

Galericiler Sitesi Dinar Yeni Sanayi Sitesinin karşısında bulunan 125.880,50 m2 alana yapılacak.

Alım şartlarında Belediye tarafından yeterli talebin toplanmasının ardından TOKİ tarafından yapıma yönelik ihale gerçekleştirilmesi müteakip ihale kesinleşip Yüklenici firma ile sözleşme imzalanması akabinde, TOKİ’ce belirlenecek ortalama yaklaşık dükkân tahmini bedeli üzerinden % 40 peşinat tutarı (%10 başvuru bedeli düşülmek üzere) belirlenen tarihler arasında TOKİ tarafından yetkilendirilecek ilgili banka hesabına talep sahibi tarafından yatırılacaktır.

Galericiler Sitesi projesi ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nihat Sarı, “Öncelikle Galericiler Sitemiz şimdiden Dinarımıza hayırlı olsun. Seçim beyannamemizde yer alan Galericiler Sitemizin projesi TOKİ tarafından hazırlandı. Gerekli protokolleri TOKİ ile imzaladıktan sonra projemizin ihalesi yapılacaktır. Projemizin yapılması için bizden desteklerini esirgemeyen Milletvekilimiz Ali Özkaya başta olmak üzere Toplu Konut İdaresi Başkanlığına teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi