Dinar Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı

Dinar Devlet Hastanesinde Afyonkarahisar UMKE Ekiplerinin de (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) katılımıyla yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Hastane içerisinde sebebi henüz belli olmayan bir nedenden ötürü çıkan yangında yaralanan ve yangının dumanından etkilenen vatandaşlara UMKE ve Dinar Devlet Hastanesi Yangın ekipleri müdahale ettiler. Yararlanan vatandaşların birçoğu Dinar İtfaiye Ekipleri tarafından hastanenin ikinci katından alınarak acil servise getirildi. Diğer yaralılar ise sedyelerle kurtarma ekipleri tarafından tedavi alanlarına getirildiler.

Dinar Devlet Hastanesi yönetimi yangın ihbarı alır almaz anında bir kriz masası oluşturarak, yapılacak olan işleri bu odadan yönetti. İlk etapta durum değerlendirmesi yapan Hastane Yönetimi yangın planlama ekipleriyle birlikte hareket ederek yangını en az hasarla atlattı.

Yaralıların tedavi edilmelerinin ardından hastane binası dışındaki toplanma alanında toplanan Devlet Hastanesi yönetici, personel ve UMKE ekipleri burada son toplantıyı yaparak tatbikatı sonlandırdı.

UMKE ekipleri tatbikat sonunda gazetecilere yaptığı açıklamalarında, her yıl düzenli olarak kamu binalarında yangın ve deprem tatbikatı gerçekleştirdiklerini, olası afet durumlarında ise kamu personellerinin nasıl hareket edeceklerini en iyi şekilde öğrendiklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi