Dinar Devlet Hastanesinde TIP Bayramı Kutlandı

Dinar Devlet Hastanesinde Başhekimlik tarafından 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle yemekhane salonunda bir program düzenlendi. Bütün sağlık çalışanlarının katıldığı etkinlikte, Devlet Hastanesi Başhekimi İbrahim Eren Pek doktorlara teşekkür belgesi takdim etti.

Programda 14 Mart ile ilgili bir konuşma gerçekleştiren Başhekim İbrahim Eren Pek, diğer mesleklere göre doktorluğun çok daha önemli ve zor olduğunu, bir eşyanın ya da farklı bir ürünün bozulması halinde ona yedek parça bulunarak sorunun giderildiğini, ancak insan vücudunda bunun yapılamayacağını, dolayayısıyla doktorluk mesleğinin ne kadar özveri ve ciddiyet istediğinin daha iyi anlaşıldığını söyledi. Bütün doktortların bayramını kutladığını da belirten Pek şunları söyledi, “
Hangi insan için olursa olsun hepsinde aynı öneme sahip olan ve olmaması halinde insanın tüm yaşam fonksiyonlarını durduran bir kavram vardır ki, o da sağlıktır. Sağlık her insan için bu hayatta ilk sıraya koymuş olduğu bir değerdir. Sağlık alanında faaliyet gösteren insanlar ise doktorlardır. Toplum ve birey için sağlık kavramının ne kadar önemli olduğu göz önünde bulundurulacak olursa, doktorların da hem toplum hem de birey için çok büyük önem taşıdığını söyleyebiliriz. Doktorlar, sağlık alanında en önemli insanlardır. Bizler hastalandığımız zaman hastaneye gideriz ve doktorlar tarafından bize bir teşhis koyulur. Hem teşhis koyma hem de tedavi etme işlemi doktorlara aittir. Doktorların bizi sağlık ile ilgili olarak yönlendirmelerinden dolayı sağlığımıza daha çabuk ve daha kolay bir yol ile kavuşuruz. Doktorlar olmasaydı toplumun sağlık alanında iyi halde olması mümkün olamazdı. Başımıza gelebilecek her sağlık sorunu ile ilgili doktora başvurma hakkını sahip olduğumuzdan dolayı birçok hastalığın tedavisini de onlar tarafından yaptırma olanağına sahibiz. Bu yüzden doktorların her insan için çok büyük bir önem taşıdığını unutmamak ve onların çok önemli bir iş yaptıklarını onlara hissettirmemiz gerekmektedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi