Dinar Devlet Hastanesinde Kapalı ve Açık Burun Estetiği Ameliyatları Yapılıyor

Dinar Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Akif Alan Dinar Devlet Hastanesinde görev yaptığı 1 yıl içerisinde yaklaşık 500 ameliyat gerçekleştirdi.

Burun estetiğinden, çocuklarda geniz eti ve bademcik ameliyatlarına kadar gerçekleştiren KBB Uzmanı Mehmet Akif Alan, şimdiye kadar ameliyatını yaptığı hastaların hiç birinde hiçbir şekilde sorun oluşmadığını söyledi.

Dinar Devlet Hastanesinde KBB alanında gerçekleşen ameliyatları anlatan Doktor Alan yaptığı açıklamada şunları söyledi, “1 yıldır Dinar Devlet Hastanesinde KBB uzmanı olarak görev yapmaktayım. Bir yılın içerisinde burada yaklaşık dört yüz elli, beş yüz ameliyat gerçekleştirdik. Haftanın dört günü poliklinik hizmeti veriliyor. Bir gün ya da iki günde ise ameliyatlar yapılıyor. Hastanemizde çocuklarda geniz eti ameliyatları, bademcik ameliyatları, kulağa tüp uygulamaları, burun eğriliği ameliyatları, kapalı ve açık teknik burun estetiği ameliyatları yapılmaktadır. Kapalı teknikle endoskopik sinüzit ameliyatları ve kepçe kulak ameliyatları da yine hastanemizde gerçekleştirilmektedir. Kulak ameliyatlarında mikroskop kullanmaktayız. Mikroskobik cerrahinin her türlüsünü yapmaktayız. Bunun haricinde kapalı teknikle sinüzitameliyatları da gerçekleştiriyoruz. Kapalı teknik dediğimiz burada endoskopla burun içerisinden dışarıdan herhangi bir insizyonveya kesi yapmadan burun deliklerinden kapalı bir şekilde sinüsler ve giriş kısımları temizlenmektedir. Yine burun estetiğinde de yaygın olan iki tür ameliyat var. Kapalı ve açık teknik olmak üzere bunların bir birlerine avantajları ve dezavantajları var. Burada hastanın isteğine ve durumuna göre bu ameliyatlara karar veriyoruz. Uzun dönem takiplerimizde 1 yıl içerisinde yapılan sayısız ameliyatlarda şimdiye kadar hiçbir sorunu olan hastamız olmadı. Hastalarımız ameliyatlardan sonra memnunlar ve şikâyetleri geçmiş durumdadır. Bu şekilde Dinar halkına hizmet veriyoruz, herkese sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi