Dinar Dere Mahallesinde 18 Uygulaması Başladı

Dinar’a bağlı Dere Mahallesinde bulunan 120 evin tapu sorununu çözmek için Dinar Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü harekete geçti. Harita Mühendisi Ziya Eren ve İmar Müdürü Mestan Gürgün,  Mahalle Muhtarı Niyazi Yılmaz ile birlikte mahallede bazı incelemelerde bulundu.

Mahalle Muhtarı Niyazi Yılmaz mahallesinde başlatılan tapu çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi, ‘Belediye Başkanı Saffet Acar’ın yerel seçimlerden önce Dere Mahallesi halkına 18 uygulamasıyla ilgili vermiş olduğu söz doğrultusunda çalışmalar başlatıldı. Mahallemizde 120 ev bu uygulamayla tapusuna kavuşmuş olacak. Mahalle olarak tapularımızın verilme çalışmalarının başlamasından dolayı çok mutluyuz. Dere Mahallesi uzun yıllardır tapu sorunu ile karşı karşıyaydı. 30 yıldır çözülemeyen bu sorunumuzu Belediye Başkanı Saffet Acar’ın talimat ve gayretleriyle hep birlikte çözeceğiz. Bu sorunumuzun yanı sıra mahallemizde bulunan dört mahallenin ve Bülücalan Köylülerinin de kullandığı yolun acilen yapılması gerekiyor. Bu yolla ilgili daha önceden de Toptepe Mahalle Muhtarımız Sabri Dursun ve Belediye Başkanımız Saffet Acar ile birlikte yolları incelemiştik. 2015 Yol yapım sezonunda bu yolun yapılmasını istiyoruz.’dedi.

Başkan Acar’a Teşekkür Ettiler

Dere Mahallesi sakinleri 18 uygulamasından son derece memnun olduklarını ifade ederek, ‘Bize şimdiye kadar her başkan tapu verme sözü verdi. Ancak bu zamana kadar Saffet Acar ve ekibi bu kanayan yaraya el attı. Kendilerine bu duyarlı davranış ve görevden ötürü sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Haber: İsmail Yılmaz

Editör: Haber Merkezi