Dinar Depremi Belgeseli
4. Uluslar arası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali etkinlikleri çerçevesinde 25 Mayıs Cumartesi günü saat 09.30 da Dinar Depremini anlatan belgesel yayınlandı. 1 Ekim 1995 yılında 6.1 şiddetinde meydana gelen Dinar Depreminin belgesel şeklinde hazırlanıp sunulduğu programda davetliler duygulu anlar yaşadı. Dinar da ve Dinar dışında ikamet eden vatandaşların anlattığı Dinar Depremi hafızalarda yeniden yaşandı. Dinar Depremi Belgeseli sunumundan sonra ise Prof. Dr. Taciser Sivas ve Prof. Dr. A. Bülent Alaner ‘Firigya’dan’ adlı konferansı sundu.
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar program öncesi yaptığı konuşmasında, “Festivalin akılda kalmasını ve sürdürülebilir olmasını gelecek kuşaklara güzel örnekler sunmasını popilist ve günü kurtaran bir anlayışla değil kültürel ve hizmet eden bir anlayışla yapılmasını arzu ettik. Bu amaç ve arzumuzla sempozyum ayağını hep önemsedik. Bu sayede bildiriler, kitaplar cd ler basıldı. Bu basılan eserler 50-100 yıl sonra da konuşulacak,tartışılacak, çocuklarımız, torunlarımız yapılan bu çalışmaları örnek alacaklardır. Bu yıl ki temanın çok önemli olduğunu düşünüyorum, basılan bu kitap ve eserler, bir çok bilimsel çalışmalara kaynak temsil edecektir. Sepozyumun bütün emeği Meslek Yüksek Okulu ve çalışanlarına aittir. Sempozyumun hazırlanmasında emeği geçen Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz İbrahim Balık’a teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Saffet Acar ın konuşmasının ardından Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı İbrahim Balık, bu yıl festival için oluşturdukları Dinar Belgeseli ve Firigler Vadisi sempozyumlarına katılımlardan dolayı teşekkür ederek, “4 Yıllık festival boyunca Dinar da çok büyük değişimler yaşanmaktadır. Dinar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi ortaklaşa bir çalışma ile son derece akademik ve entelektüel bir festivalin yapılabileceğini ortaya koymuştur. Meslek Yüksek Okulu olarak bu yıl ki festivalin sempozyum ayağını oluşturmaktayız. Bu yıl Dinar ve Firigya ana teması ile gerçekleştirdiğimiz sempozyumlarımıza 10 ayrı üniversiteden 38 akademisyenimiz 29 farklı bildirilerini sunacaklardır” dedi.
İbrahim Balık daha sonra slayt eşliğinde Firig Vadisinin sunumunu gerçekleştirdi.

 
Editör: Haber Merkezi