DİNAR'DA Emlak Piyasası Durma Noktasına Geldi
 
Dinar'da arsa, daire, müstakil ev alım ve satımlarının durma noktasına geldiği öğrenildi. Emlak uzmanları tarafından yaklaşık iki yıl önce öngörülen, alım satımların yavaşlayacağı tezi tutmaya başladı.
 
Umut Haber merkezi olarak vatandaşlar ile emlak uzmanları ile görüşerek defalarca emlak sektöründen haberleri sizlerle buluşturmuştuk. Bu sefer ise çok farklı bir haber ile karşınıza çıkıyoruz.
 
Vatandaş Ev Almak İçin Neyi Bekliyor?
 
Yine vatandaşlar ve emlak uzmanları ile görüşen Umut Gazetesi muhabirleri ilçede konut sektöründe yaşanan yavaşlamayla ilgili bazı araştırmalar gerçekleştirdi. Yaz aylarının gelmesiyle beraber konut satışlarının hızlanacağını tahmin eden çevreler büyük bir yanılgı içine gidi. Uzmanlar vatandaşların ev ya da arsa almak için faiz oranlarının ve konut fiyatlarının düşmesini beklediğini ileri sürdü. Çok hızlı başlayan piyasanın birden durgunlaştığını da kaydeden emlak uzmanları, piyasanın yeniden canlanmasını bekliyor.
 
Dinar Konuta Doydu Mu?
 
Emlak haberimiz ile ilgili diğer önemli bir soru ise Dinar Konuta Duydu Mu? başlığıyla verdiğimiz soruda vatandaşlardan cevap aramaya çalıştık. Vatandaşlar Dinar'da yetirince konutun bulunduğunu ancak fiyatların çok uçuk olması nedeniyle emlak almaktan vazgeçtiğini belirtti. Diğer bölgelere göre konut fiyatlarının aşırı derece fazla olduğunu da kaydeden vatandaşlar, fiyatların düşmesini beklediklerini ifade ettiler.
İsmail Yılmaz Umut Haber
 
Editör: Haber Merkezi