Dinar'da Çanakkale Şehitlerimiz Anıldı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü Dinar;'da gerçekleştirildi. Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler, Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilciliği çelenklerini koyma merasimiyle başlayan program, Dinar’da bulunan gazi ve şehit derneklerine ziyaret ile devam etti.
 
Protokol üyeleri daha sonra Bombacı Mehmet Çavuş ve Dinarlı şehitlerin mezarlarına birer ziyaret gerçekleştirdi. Akabinde Dinar Atatürk Yatılı Bölge Orta Okulu (ATAYBO) tarafından hazırlanan kutlama programı yoğun bir katılımla devam etti.
 
Burada düzenlenen törene Kaymakam Mustafa Şahin, Belediye Başkanı,Yrd,Rafet Şimşek, Tatarlı Belediye Başkan'ı Ramazan Gümüş, Garnizon Komutanı Üstteğmen Ali Azyaman, Ak Parti İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, CHP Dinar İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan Çetiner, İlçe Jandarma Komutanı Üstteğmen Serkan Ateş, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Müftü Şahin Yaşar, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, Şube Müdürü Mehmet Ceylan, Ali Güneşdoğar, Daire amirleri, Okul müdürleri, Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan, Gaziler ve Şehit Aileleri katıldı.
Çelenk sunma programında tören yöneticiliğini Fatih Ortaokulu Md.Yrd. Kasım İrioğlu, İstiklal Marşını yönetme görevini Atatürk YBO Müzik Öğretmeni Nurgül Kızıllar, Sunuculuk görevini ise Türkçe Öğretmeni Büşra Azyaman yaptı.
Çanakkale Zaferinin 102. Yılı Kutlama ve Anma Programı Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulunun hazırlamış olduğu program dahilinde devam etti. Programda Açılış Konuşmasını Atatürk YBO Müdürü Muhammed Binbir yaptı. Ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Çoban kürsüye davet edildi. Çoban konuşmasında ; ‘’Sayın kaymakamım garnizon komutanım Cumhuriyet başsavcım ve değerli Dinarlılar bugün Türk'ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için camlarını seve seve feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Bu duygularla bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizin bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor ruhlarınız şad olsun diliyorum arz ederim" dedi.
Şehit Aileleri ve Gaziler adına bir konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan da Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılını kutladığımız bu günde duygu ve düşüncelerini aktararak şunları söyledi ; ‘’ 18 mart Çanakkale zaferi 102. Yılı ve Aziz Şehitlerimizi rahmet ve şükranla Anıyoruz Onların emaneti olan ailelerine ve gazilerimize sağlık esenlikler diliyorum.Bu ülke toprakları kolay kazanılmadı. Bu ülke Anaların Duası ile kınalı kuzular bu ezanlar Dinmesin Bayrak inmesin diye şehit olanları senede bir gün değil her zaman hatırlamak görevimizdir.’’ Konuşmaların ardından Okul Öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryo, tiyatro ve şiirler davetlilere sunuldu.
 
 
 
       
 
 
Editör: Haber Merkezi