Dinar Belediyesinden Ücretsiz Bilgisayar ve İnternet Eğitimi
 
Dinar Belediye Başkanlığından yepyeni bir proje daha önümüzdeki hafta hayata geçiyor. Dinar Belediye Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türk Telekom iş birliği ile önümüzdeki hafta 23-24.01.2016 (Pazartesi ve Salı Günleri) 40 yaş ve üzeri Dinarlı vatandaşlara ve 25.01.2016 (Çarşamba Günü) ise ilçemiz merkez mahalle muhtarları ve eşlerine bilgisayar eğitimi verileceği bilgisi alındı.
Dinar Belediyesinde Gerontolog olarak çalışan Faruk Yaşar Gürdal’dan alınan bilgiye göre; Belediye Başkanı Saffet Acar’ın eğitim ve teknolojiye olan ilgisini her yaşta eğitimin olabileceğini ve yeni şeyler öğrenmenin, insanın kendisini geliştirmesi kadar daha güzel bir durumun olmayışı vurgusunu yaparak “ Sayın Başkanım Saffet Acar eğitim ve teknoloji konusunda başta belediye personeli olmak üzere, ilçemizde bulunan tüm okullarda farklı eğitim programlarının yapılabilmesi için girişimlerde bulunmuştur, şimdide 40 yaş ve üzeri vatandaşlarımız olmak üzere Habitat Derneğinde Bilişim Programları Eğitmen Eğiticisi Gamze Mürüvet Tutan ve uzman ekibi tarafından ilçemizde bilgisayar eğitimi düzenlenmesi için girişimlerde bulunmuştur. Muhtarlarımızın Muhtar Bilgi Sistemi,E-devlet, E-posta ve E-muhtar bilgi sistemlerindeki değişiklikleri öğrenmesi amacıyla; vatandaşlarımızın ise sosyal medya, e-devlet,e-okul, internet bankacılığı, online hastane randevusu ve görüntülü haberleşme konusunda bilgi edinmeleri için ücretsiz olarak Belediye Meclis Salonunda eğitimlerimiz gerçekleşecektir. Habitat derneğine, Türk Telekom’a ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programına katkılarından dolayı sayın başkanım adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Belli bir yaştan sonra yeni şeyler öğrenmenin insanın kognitif sistemine pozitif yönde etki edeceğini ve ileride karşılaşılabilecek olumsuz zihinsel rahatsızlıkları olmaması içinde bu eğitimin faydalı olabileceğini konuşmasında ekleyen Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal, tüm vatandaşları eğitime davet etti.
İnternetle Hayat Kolay Bilgisayar ve İnternet Eğitimi Programı
Yer : Dinar Belediyesi Meclis Salonu
Tarih : 23.01.2017     ve      24.01.2017
Oturum I :11.00- 13.00
Oturum II: 14.00- 16.00
Katılmak isteyen vatandaşlarımızın 353 60 53-(118) nolu telefona bilgi vermeleri rica olunur.
 
 
Editör: Haber Merkezi