Dinar Belediyesi Gerontoloji Hizmetleri Kahramanmaraş’ta Tanıtıldı

KSÜ Kahramanmaraş sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu ve Kahramanmaraş büyükşehir belediyesi işbirliğinde “yaşlanan insan ve toplum” konulu panel düzenlendi.

Panele, KSÜ Rektörü Prof.Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş BŞB Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sebiha Başaran, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. İsmail Tufan, Gerontologlar Derneği Başkanı Uzm. Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal, çok sayıda öğretim elemanı, öğrenci ve vatandaş katıldı.

Panelde Nöroloji ve Uyku Bozuklukları Uzmanı Dr. Melih Vural “Yaşlılık ve Uyku”, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi IkukoMurakami “Japonya’da GerontoTenolojide Güncel Bilgiler”, Aydın Germencik Yaşlı Danışma ve Eğitim Merkezinden Sıla Ayan “Yaşlı Dostu Germencik”, Dinar Belediyesinden Uzman Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal “Yerel Yönetimlerde Uygulamalı Gerontoloji Hizmetleri”, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü Öğretim Elemanı Uzman Diyetisyen Ferda Çakıroğlu “İleri Yaşlarda Hastalıklar ve Beslenme Yaklaşımları” ve Özlem Özgür “60+ Tazelenme Üniversitesi” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Dinar Belediyesinden Uzman Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal “Yerel Yönetimlerde Uygulamalı Gerontoloji Hizmetleri” konulu yapmış olduğu sunumunda Dinar Belediyesi örneklerini Kahramanmaraşlılara anlattı, yoğun ilgi gören çalışmalar dinleyiceler tarafından takdir gördü ve Belediye Başkanı Saffet Acar’a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi