Dinar Belediyesi de, Uygulamalı

Sandıklı belediyesi her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da yardıma muhtaç kişilerin yanında yer almaya devam ediyor.

Belediye tarafından hazırlanan Ramazan ayı yardım kolileri bir bir zabıtalar ve görevliler eşliğinde hiç kimsenin kimliğini açığa çıkarmadan veriliyor.

Sistematik olarak ta harika bir uygulamayı devreye sokan Sandıklı Belediyesi bu konuda çok büyük takdir topladı.

Bu uygulamayı gören Dinarlı vatandaşlar ise Dinar Belediyesinin de bu tür bir uygulama yapmasının çok daha mantıklı olacağını belirtti.

İhtiyaç sahiplerinin Dinar kaymakamlığından ve mahalle muhtarlarından tespitinin çok kolay olduğunu da ifade eden vatandaşlar şunları söyledi, “Dinar’da bulunan 28 mahallenin yardıma muhtaç aileleri zaten belli. Dinar Belediyesi iftar çadırı uygulaması yerine erzak kolisi yardımı yapması daha iyi olur. Çünkü iftar çadırlarına her gün insanlar gelemeyebiliyor. Evleri uzak mahallelerde yer alan yaşlı vatandaşlarımız şimdiye kadar iftar yemeğinden yemedi. Erzak yardımının yapılması durumunda aileler kendi evlerinde istedikleri gibi yemeklerini pişirip yiyebilirler”

Zenginin de Fakirin de Evinde Yemek Pişiyor

Dinarlı vatandaşlarımız ister zengin olsun ister fakir herkesin evinde iyi kötü yemeklerin piştiğini, onun için erzak koli yardım işinin iftar çadırından daha faydalı olacağını söylediler. Her yıl ortalama bin aile belirlenerek bu yardımların Sandıklı Belediyesinin yaptığı gibi yapılmasını isteyen vatandaşlarımız, konuyla alakalı Dinar Belediyesinin duyarlılık göstereceğine inandıklarını kaydettiler.

Editör: Haber Merkezi