Dinar Belediye Meclisi Deprem Şehitlerimizi unutmadı

1 Ekim 1995’de ilçemizde meydana gelen depremin yıl dönümü olması dolayısıyla depremde hayatını kaybeden 94 vatandaşımız anıldı.

Belediyemiz tarafından Ulu Cami’de 94 Deprem Şehidimiz için mevlit-i şerif okutulmasıyla başlayan anma programı Ekim Ayı belediye meclis toplantısında deprem şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Meclis toplantısında Dinar depremi şehitlerimizin anılması ile ilgili Belediye Başkanımız Nihat Sarı yaptığı konuşmasında; “Dinarımız 1 Ekim 1995 de üzücü bir deprem yaşadı. Bu depremde 94 Hemşerimiz hayatını kaybederken 250’ye yakın vatandaşımız yaralandı. Rabbim bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Üzerinden 25 Yıl geçmesine rağmen acısı hala ilk günkü gibi kalbimizdedir. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.” Dedi.

Konuşmanın ardından Kardeş ülkemiz olan Azerbaycan’a Ermenistan tarafından yapılan saldırı kınanarak Azerbaycan’a destek bildirisi okundu. Belediye Hizmet Binasına Türk Bayrağımız ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Bayrağı asıldı.

Programın devamında ise; Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı ve Belediye Meclis üyelerimiz Asri Mezarlıkta bulunan Deprem Şehitleri Çeşmesinin önünde okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua ettiler.

Günün anısına Deprem Şehitleri Çeşmesine karanfil bırakıldı

Editör: Haber Merkezi