Dinar Belediye Başkanı Acar’ın Yaşlılar Günü Mesajı
 
Dünya’da olduğu gibi ülkemizde ve Dinarımızda da yaşlı nüfus giderek artmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü Yaşlılığı 65 yaş üstü olarak belirlemiştir, uzayan insan ömrü ve azalan nüfus ile birlikte çevremizde yaşlı insanlar görmek artık alışıla gelmiş durumlar arasına giriyor. Bu artış ile birlikte toplumun yaşlılık konusunda bilinçlenmesi ve sağlıklı yaş olgusunun anlaşılabilmesi kapsamında 1 Ekim tarihi Dünya Yaşlılar Günü olarak kutlanıyor.
 
Dinar Belediye Başkanlığı olarak ülkemizdeki yaşlanma durumuna dikkat çekici çalışmalar yapıyoruz en son olarak Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine başvurumuzla sağlık alanında ülkemizdeki diğer belediyelerden örnek almak ve örnek olmak için üyeliğimiz kabul edildi, bu kapsamda 21-22 Ekimde Dinar Belediye Başkanlığı olarak yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyoruz, İlçemizde “1.uluslar arası yaşlı bakım ağı ve yerel yönetimler sempozyumu” düzenleyeceğiz buradaki amacımız ülkemizde ne kadar yaşlılarımıza hizmet eden belediye var ise onları bir çatı altında buluşturarak daha neler yapabiliriz sorusunun cevaplarını birlikte aramak unutmayalım ki yaşlılarımız bizim bilge kimselerimiz,yürüyen kütüphanelerimiz ve bizlerde o kervana yavaş yavaş ömrümüz yeter ise gireceğiz.
 
Ayrıca Dinar’da 1 Ekimin farklı bir önemi daha var 1 Ekim 1995 depremi çok sayıda kaybımızın olduğu acı bir gün ve depremin etkisini halen görüyoruz Belediyemiz tarafından halkımıza yaptırılan araştırmalar ve testler sonucunda yaşlılarımızın bir kısmında Alzheimer hastalığı mevcut; sebebi ise bundan 21 yıl önce başımıza gelen felaketin etkisi canını kurtaran halkımız o günkü travmayı maalesef atlatamadı ve şuanda geçirdikleri bir depresyon geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara sebep olabiliyor. Bu kapsamda da 1 Ekim günü bizim için son derece manidar bir gün.
 
            Yaşlısına saygı göstermeyen, bilgi ve tecrübesine danışmayan onları önemsemeyen bir toplum gelişemeyecek ve gerilemeye başlayacaktır. Yaşlısını önemseyen, yaşlılarımızın sıkıntılarını görebilen ve onları dinleyen bir anlayış ile belediye çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Değerli yaşlılarımızın ikinci bahar niteliğindeki bu dönemlerinde onlar için sağlık, huzur ve mutluluklar diliyor, 1 Ekim Dünya Yaşlılar gününü tebrik ediyor,ellerinden öpüyorum.
 
 
Editör: Haber Merkezi