Dinar Akgün Köyünde kanalizasyon patlağı tehlike yaratıyor

Dinar’a bağlı Akgün Köyünde kanalizasyon patlağı yüzünden köy meydanı kanalizasyon atıklarıyla doldu.

Köy halkının da sağlığını ciddi derecede tehlikeye atan sorunun tam 6 aydır yetkililere bildirilmesine rağmen yapılmadığı belirtildi.

Konuyla alakalı olarak Akgün Köyü muhtarlığı gerekli mercilere başvurularını gerçekleştirdi. Köyün tam ortasında yani köy meydanı denilebilecek bir alanda kanalizasyon pislikleri aktığı dilekçe ile ilgili kurumlara bildirildi. Köylülerin iddialarına göre 6 aydır kanalizasyon patlağının yapılmadığı, yaz ayları nedeniyle kötü kokunun çevreye yayıldığı, salgın hastalıkların da başlayabileceği dile getirildi.

Hastalıklar Başlarsa Sorumlusu Kim Olacak

Akgün Köyünde ikamet eden vatandaşlar, evlerinden çıkamaz bir duruma geldi. Köy kıraathanesi yakınlarında bulunan kanalizasyon pisliklerinden ötürü kimse bayram da bile bir araya gelemedi. Köylü vatandaşların büyük bir endişe taşıdığı olayla ilgili tepkilerini dile getiren köy sakinleri şunları söyledi, “2018 yılında bir köyün kanalizasyon patlağı tam 6 aydır yapılamıyor. Kanalizasyon pislikleri gün yüzüne çıkmış köyün ortasında gölet oluşturmuştur. Bu pis kokular yüzünden köy halkının sağlığı da tehlike altındadır. Alt tabanı bir kanalizasyon patlağını bu çağda yapamıyoruz. Şimdi bu köylü bu durumda ne yapsın. Salgın hastalıklar olursa bunun sorunlusu kim olacak? “

Editör: Haber Merkezi