Dinar Afşar’da 26’ıncı Ağaç Bayramı Gerçekleştirildi

Her yıl oldugibi bu yılda da binlerce fidanı toprağa veren Afşarlılar 26’ıncı Ağaç Bayramı’nda bir araya geldiler.

1994 yılından bu tarafa çeşitli fidanları diken Afşarlılar bu yıl 5 bin’e yakın badem fidanını hep birlikte toprakla buluşturdular.

Ağaç Bayramında fidanların dikilmesinin ardından davetlilere yemek ikramları yapıldı. Köyün gençleri tarafından servis edilen ikramların ardından ise köye, camiye ve öğrencilere yardım toplamak amacıyla kilim açık artırmaya çıktı. Yapılan açık artırmada emekli bankacı İrfan Cihan 8 Bin TL karşılığında kilimi satın alarak köye büyük destek sağladı.

Fidan dikme şenliğinde bir açılış konuşması gerçekleştiren Afşar Köyü Muhtarı Nazım Aygündüz, bütün konuklara diktikleri fidanlardan ötürü teşekkür ettiğini, fidan dikiminin her yıl düzenli olarak yapılacağını söyledi.

Afşar Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Çetin Dikilen fidanlardan ötürü herkesin emeğine ve yüreğine sağlık temennilerinde bulunarak Afşarlıların her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını belirtti.

Afşar Köyü 26’ıncı Ağaç Bayramına katılan Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya ise, ağaç dikmenin hem toplumsal hem de dini bir görev olduğunu ifade ederek şunları söyledi, “26’. Sının düzenlendiği belirtilen Ağaç Bayramının hepimize kutlu ve mutlu olmasını diliyorum. Değerli köylülerimiz gerçekten ağaç dikmek hen bir milli görev hem de dini bir görevdir. Dolayısıyla ağaç dikmek bu tepeleri süslü gösteren yeşil gösteren bir davranış değil erozyondan koruyan havanın dengesini sağlayan çok önemli bir vatandaşlık görevidir. Ağaçları dikmekten ziyade korumak kollamak , gelişmesine destek olmak aynı zamanda köyümüzün geleceğine de yapılan bir yatırımdır.”dedi

Son olarak halka seslenen Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’da Peygamber efendimiz (SAV) dediği gibi “Elinde bir fidan olan kıyametin kopacağını bilse dahi onu diksin” o kadar çok önemli örnek davranışınızı takdir ediyoruz. Afşar köyümüzün 26 yıldır aralıksız olarak yapmış olduğu Ağaç Bayramı her takdirin üzerinde. Her defasında da söylüyoruz gerçekten ilçemize, ilimize, Türkiye’mize örnek bir davranış. Türkiye’nin her yerinde bu işe gönül vermiş Afşarlılar ve onların dostları her yıl mart ayında pazar günü geliyor, ağaç dikiyor, hasret gideriyor, baharın gelişini de beraberce kutluyor. Hayır sahiplerimizin hepsinin emeği geçti. Her birine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi