Dinar Afşar’da 25. Ağaç Bayramında 3000 Fidan Dikildi

Dinar’a bağlı Afşar Köyü’nde 25. ağaç bayramı şölen havasında gerçekleşti. Afşar Köylülerinin 1995 yılında ‘Çevreni sev çevreni koru’ sözleri ile başlattığı Ağaç Bayramı bu yılda da çok güzel görüntülere sahne oldu. Genç-Yaşlı, Kadın-erkek herkesin çam fidanı diktiği etkinlikte Afşar köylüleri dikimden sonra doyasıya eğlendiler.

Köy Muhtarı Nazım Aygündüz burada yaptığı açılış konuşmasında birlik ve beraberlik içerisinde 25 yıldan bu tarafa ağaç diktiklerini ve dikmeye de devam edeceklerini söyledi.

Sosyal Kültür Derneği Başkanı Ramazan Çetin, Köy Muhtarı Nazım Aygündüz ve Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamil Yılmaz’ın organize ettiği 25. Ağaç Bayramı’na katılan Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin köylülerin birlik ve beraberliğine hayran kalarak, fidan dikmenin önemine dikkatleri çekti. Böyle bir organizasyonu 25 yıldır gerçekleştiren Afşarlılara teşekkür eden Kaymakam Şahin köye verdiği düğün salonunun açılışını gerçekleştirdi.

KYK Öğrencilerinden Büyük Destek

Dinar Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü öğrencileri Müdür Nazım Yıldırım öncülüğünde Ağaç Bayramına katılarak fidan dikimi hususunda çok büyük destek verdi. Öğrencileriyle birlikte fidan diken Nazım Yıldırım, birçok fidanı toprakla buluşturduklarını, bu konuda yardımcı olan öğrencilerine teşekkür ettiğini söyledi.

25 yıldır 350 bin fidanı toprakla buluşturan Afşar Köylüleri, her yıl doğaya 16 bin fidan borçları olduğunu, tükettiklerini yerine koymak adına her yıl fidan dikimi gerçekleştireceklerini belirttiler. 26. Fidan dikiminde buluşmak üzere ayrılan Afşarlılar bu yılda da binlerce fidanı toprakla buluşturarak yeni bir rekor daha kırdı.

Editör: Haber Merkezi