Dinar'a Yaz Aylarında Su Yetmiyor

Yaz aylarının gelmesi ve vatandaşların dikkatsiz su kullanmaları nedeniyle ilçede bir çok evde sular akmıyor. Gazetemize gelen ihbarlarda suların tazyiksiz aktığı ya da bazı zamanlarda hiç akmadığı ifade edildi. Dinar Belediyesi'nin vatandaşları defalarca uyarmasına rağmen içme suyu ile bahçe sulama, araç yıkama gibi işlerin yapıldığı ve aşırı su tüketimi nedeniyle bazı evlere içme suyunun çıkmadığı belirtiliyor.

Vatandaşlar Gereken Neyse Yapılsın

Evlerinde ara ara suları kesilen ya da az akan vatandaşlar içme suyu sıkıntılarının bir an önce giderilmesi gerektiğini, yaz aylarında çok zor duruma düştüklerini söylediler. İçme suyunu ise boşuna harcayanlara gerekli cezaların verilmesini de talep eden vatandaşlar, "Akmayan su sorunundan bıktık. Yetkililer tarafından gereken işlemlerin yapılmasını istiyoruz" dediler.

Belediye Uyardı

Dinar Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü içme suyuyla alakalı olarak vatandaşları hassas davranmaları konusunda uyararak, uyarılara uymayanlara gerekli işlemlerin başlatılacağını duyurdu. Yapılan duyuruda, "Yaz mevsimi gelmesi nedeniyle ilçemizde bazı vatandaşlarımızın içme suyu ile bahçe suladıkları, halı ve araç yıkadıkları, tespit edilmiştir. Bu günden itibaren içme suyu ile bahçe sulayan, halı, araç yıkayan ilgili vatandaşlarımız görüldüğü veya ihbar alındığında haklarında yasal işlem yapılarak ağır para cezaları uygulanacağı önemle duyurulur"

Editör: Haber Merkezi