Dinar 15 Temmuz da Tek Yürek Oldu

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Dinar Kaymakamlığı ve Dinar Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenlendi.

Program ilk olarak 09:30 da Asri mezarlıkta bulunan Şehitler Mezarlığı’nın ziyaret edilmesi ve dua edilmesinin akabinde Şehitlik kabirlerine karanfil bırakılması ile başladı. Kabir ziyaretinin ardından 15 Temmuz Şehidimiz Şehit Şükrü Bayrakçı’nın ailesi evlerinde ziyaret edildi. Program ikindi namazında Ulu Cami’de Mevlit-i şerif okunması ile devam etti. 15 Temmuz darbe girişiminin 4.yıl dönümü nedeniyle Dinar’da Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde Cumhuriyet Meydanı Tören alanında demokrasi nöbeti için toplandı.

Etkinliğe, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kacar, Asker alma Şube Başkanı Asteğmen Ali Çiftçi, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, CHP İlçe Başkanı Ali Arıkan, İYİ Parti İlçe Başkanı Oktay Sayın, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Dinar Şehit İzzet Taşbaş İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Mehmet Çetin ve Belediyemiz Personeli Gazi Yılmaz’ın yaptığı anma programında; Cumhuriyet Meydanımızda Dinar Belediye Bandosu eşliğinde Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı olarak meydandaki ekranlardan verilirken, İmam hatipler tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitlerimiz için dualar okundu.

Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, programda yaptığı konuşmasında; “Konuşmama Başlamadan önce, Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak Darbecilere Darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde Saygıyla eğiliyorum.

Bildiğiniz gibi 15 Temmuz 2016 akşamı Bu güzel Ülkemiz, Türk Siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte Hain bir saldırıya maruz kalmıştır. Düşmanın Harp Sahasında bile yapmadığını yaparak, kendi Vatandaşına kurşun sıkan Asker Görünümlü Feto elemanları alçak yüzünü göstermiştir.

O Gece Ülkemizin Birliği, Bütünlüğü, Milletimizin Huzur ve Refahı uğruna Canlarını Feda eden Aziz Şehitlerimizi Bir kez daha Rahmetle anıyor, Yüce Türk Milletine Baş sağlığı diliyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin o hain gecede Kararlı ve Dik duruşlarıyla Tüm Dünyaya gereken mesaj ve Gözdağı fazlasıyla verilmiş, 15 Temmuz’dan Sonra daha Güçlü bir Türkiye Dönemine girilmiştir.

Son olarak, Hainler ve Bu vatana İhanet edenler, yaptıklarının bedelini en ağır şekilde ödeyecek, Şehitlerimizin Kanı asla Yerde kalmayacaktır. Yeter ki bizler Devletimizin, Milletimizin ve doğrunun yanında olalım, İçeriden ve Dışarıdan gelen şer odaklı tehlikelere karşı, Aynı 15 Temmuz’da olduğu gibi Tek Yürek Olalım.

Ve Şunu Asla Unutmayalım…

HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR….

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” dedi.

Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, anma etkinliğinde yaptığı konuşmasında; Kıymetli Dinarlılar bundan 4 yıl önce milletimizin azmi ve kararlılığı ile hain bir teşebbüsün engellendiği saatlerde o günü tekrardan hatırlamak şehitlerimizi hayırla yad etmek gazilerimize minnetimizi belirtmek için buradayız. Bugün millet iradesinin gayrimeşru bir şekilde asker kılığına girmiş fetö terör örgütü mensupları ve onların yabancı efendileri tarafından gasp edilmesinin milletimiz tarafından engellendiği bir gecedir. Ülkesi olmayan, birliği olmayan ve dili olmayan bir ülkenin hiçbir şeyi kalmaz. Bu vatan bizimdir. Şehitlerimizin emanetidir. İlelebet koruyacak ve yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Allah bir daha bu ülkeye 15 Temmuzlar yaşatmasın. “dedi.

Yapılan konuşmalarından ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Programa katılan vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Anma etkinlikleri ilçemizde bulunan tüm camilerden 00:13 de sala okunması ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi