Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Dinar Yine Ayakta

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Caddesinde gerçekleştirilen programa çok yoğun katılım sağlandı.

Genç-yaşlı, büyük-küçük herkesin katıldığı Demokrasi ve Milli Birlik Günü Cumhuriyet Meydanında Dinar Belediyesinin ikramlarıyla başladı.

İlçe Protokolünün de katılımlarıyla Dinar Belediye Bandosu öncülüğünde Türk Bayraklarıyla yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşten hemen sonra şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek için vatan hainlerinin harekete geçtiğini, silahları millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunduklarını söyledi. Ancak Türk Milletinin hain fetönün darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze almak suretiyle engellendiğini ifade ederek şunları söyledi, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır” dedi.

Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde yaptığı konuşmasında şunları söyledi, “15 Temmuz 2016 yılının Cuma akşamı Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan fetö hainlerince gerçekleştirilmek istenen Cumhurbaşkanımıza suikast ve yönetimi darbe ile ele geçirme teşebbüsleri demokrasisine, geleceklerine sahip çıkan aziz milletimizin yüksek iradesi, kahraman duruşu sayesinde başarılı bir şekilde durdurulmuştur” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasından sonra 15 Temmuz ve diğer bütün şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu. Destar Ensemble Türk Tasavvuf Müziği dinletisinin de gerçekleştiği program tüm camilerde eş zamanlı olarak salaların okunmasıyla sona erdi.

Editör: Haber Merkezi