CHP Üst Yönetimi Dinar Cumhuriyet Balosunda

Cumhuriyet Halk Partisi Dinar İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen Cumhuriyetin kuruluşunun 98’inci yılına özel, Dinar’da Cumhuriyet Balosu düzenlendi.
Halktan da çok yoğun bir katılımın sağlandığı Cumhuriyet Balosuna CHP’nin milletvekilleri de katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Cumhuriyet Balosunda açılış konuşmasını CHP Dinar İlçe Başkanı Av. Ali Arıkan yaptı. Başkan Arıkan, Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa kemal Atatürk’ün 2 büyük eserim var dediği ve milletimize bıraktığı eşsiz bir hediye olan Cumhuriyetin ilan edilmesinin 98’inci yılını milletle beraber kutlamanın gururunu yaşadığını söyledi. Cumhuriyetin getirdiği yeniliklere de değinen Arıkan, “Türk Milletinin ufkunu Cumhuriyet geliştirmiştir. Cumhuriyetin temel hedefi halkına sahip, çıkan, daha ileri seviyelerde çağdaşlığı getirmek olmuştur. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Türk Milleti Cumhuriyet sayesinde uluslararası arenada önemli bir yere sahip olmuştur” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcılarından Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Dinar’da katıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Balosunda yaptığı konuşmasında Dinar’da coşkulu bir Cumhuriyet kutlamasına şahit olduğunu ve halkla birlikte olmaktan çok büyük gurur duyduğunu söyledi. Milletin tek adam iradesine başkaldıracağını, milletin tek adama değil ortak akla özlem duyduğunu ifade ederek şunları söyledi, “Cumhuriyet özgürlüktür, kula kulluk etmemektir. İşte bu yüzden saraydaki Cumhuriyeti sevmez. Cumhuriyet kadınlara özgürlüktür. Cumhuriyet değerlerimize sımsıkı sarılmak zorundayız. Cumhuriyetle varız, cumhuriyetler var olmaya devam edeceğiz” dedi.
“Ben ne olacağım değil, Cumhuriyet Halk Partisi nasıl iktidar yaparız diye çalışan çok değerli örgüt emekçisi yoldaşlarım sizleri en içten duygularımla selamlıyorum” diyerek sözlerine başlayan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ise Cumhuriyet Balosunda gerçekleştirdiği konuşmasında şunları kaydetti, “Burada Cumhuriyetin kurulduğu topraklarda, gurup başkanvekilimizle, genel başkan yardımcımız ve milletvekillerimizle beraber böyle önemli bir bayramı kutluyor olmanın gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.
İzmir Milletvekili Öcan Purçu, CHP’nin iktidar olmasına çok az kaldığını, gece gündüz çalışmalarını yürüttüğünü söyledi. Cumhuriyet Balosunda Dinar halkıyla buluştuğu için çok mutlu olduğunu da belirten Purçu, “Milletin hakkını alacağız. Çok az kaldı. Sizlerle birlikte Millet İttifakı olarak iktidar olacağız. Sizin hakkınızı hiç kimseye yedirmeyeceğiz. 20 yıldan beri haklarınızı onlardan alacağız. Her bir karışında şehitlerimizin kanları var. Bizler iktidarımızda şehitlerimize, ailelerine sahip çıkacağız. Çünkü her şeyimizi onlara borçluyuz.
CHP Afyonkarahisar Milletvekili AV. Burcu Köksal halka hitap etmek için geldiği Dinar’da çok büyük ilgi gördü. Kürsüye çıkar çıkmaz alkışlarla karşılanan Köksal, Dinar’ın kendisinde ayrı bir yeri olduğunu, Dinar’ın 3 dönemdir sandıklarda yüzlerini güldürdüğünü söyledi. Yapılacak ilk genel seçimde CHP’nin iktidar olacağını da belirten Köksal şunları söyledi, “ister erken, ister baskın ilk seçimde millet ittifakı olarak iktidar olacağız. Arkasından Afyon merkez dahil bütün ilçe belediyelerini kazanacağız ve derman belediyeliğiyle tanıştıracağız. Cumhuriyet vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet sayesinde kimsenin kapı kulu olmadan başımız dik onurlu ve özgür bir şekilde yaşayabiliyoruz”
Son olarak konuşan CHP Gurup başkan vekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Dinar’da yaptığı konuşmasında iktidara çok sert eleştirilerde bulundu. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Dinarlılara selamıyla sözlerine b aşlayan Gurup Başkan Vekili Engin Özkoç şöyle konuştu, “Bu ülkenin iç işleri bakanlığı koltuğunu saygısızca kullanan, oturduğu koltukta amacı sadece bu vatana millete hizmet etmekten ayrışan, sadece bir kişiye yağ çekebilmek için emrinde bulundurduğu jandarmayı Kastamonu’da bir siyasi parti lideri AKP Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini pankartını açtırtan iç işleri bakanına da buradan sesleniyorum. Eğer başkomutan arıyorsan bu ülkede meydan savaşını kazanmış, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Mustafa kemal Atatürk’ten başka başkomutan yoktur” dedi.
Gerçekleşen konuşmalardan sonra ise, Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına, eski ilçe başkanlarına, Dinar’da yıllarca basın sektöründe emeği geçmiş olanlara ve ismi CHP ile özdeşleşmiş olan Taşıyıcılar KOOPERATİFİNİN merhum başkanı Şeref Ceylan adına oğlu Murat Ceylan’a plaket takdim edildi.
CHP İlçe Başkanı Ali Arıkan programa katılan bütün misafirlere sonsuz teşekkürlerini sundu. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi