CHP İlçe Başkanı Arıkan: Dinar’da 30 Ağustos Kutlamaları Sönük Geçti

CHP’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dinar İlçe Başkanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Dinar Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması gerçekleştirildi.

CHP İlçe Başkanı Av. Ali Arıkan tarafından yapılan basın açıklaması etkinliğine yönetim kurulu üyeleri ve partili vatandaşlar katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ebediyete intikal etmiş olan aziz şehitlerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduğu programda basın açıklamasını okuyan Başkan Ali Arıkan, bu gün Dinar’dan yükselen bu sesin ülkenin her ilinde, her ilçesinde, her köyünde, her mezrasında gönlü bağımsızlık ve özgürlük ile atan yurttaşların ortak sesi olduğunu söyledi.

Pandemi nedeniyle ulusal bayramların kısıtlandığını, bayramları doya doya kutlanamadıklarını kaydeden Arıkan, “Bugün burada resmi tören yapıldı. Ancak sönük bir törenle katılım gerçekleşti. Biz de ülkenin her yerinde bulunan CHP’li örgütler gibi bu yıl 30 Ağustos’ta bir basın açıklaması yaparak bayramımızı en azından buraya katılan yurttaşlarla beraber kutlamak istedik.

“Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; büyük taarruz zaferinin yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz” diyen CHP Dinar İlçe Başkanı AV. Ali Arıkan açıklamasına şöyle devam etti, “Pandemi döneminde 15 Temmuz törenleri 3 gün 3 gece yapılmış, aynı süreçte toplu etkinlik olarak Ayasofya Cami binlerce insanın katılımıyla açılmış, son olarak da tarihsel sürecimizde bir başka övünç kaynağımız olan Malazgirt Savaşı etkinlikleri Zafer Yürüyüşü ile aynı güne denk gelmesine rağmen, kısıtlama olmaksızın gerçekleştirilmiştir.

Bu şartlarda maalesef iktidarın kendi hoşuna gitmeyen yahut tasvip ettiği tören ve etkinlikler yaptığı, ancak istemediği lütfen buraya dikkat edin en hafif tabiriyle söylüyoruz istemediği etkinlikleri pandemi nedeniyle kısıtlandırdığı sonucuna varılmaktadır. Biz bugün Cumhuriyet Meydanındayız ve 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz. Bugün Dinar’dan yükselen ses ülkenin her ilinde, ilçesinde, köyünde gönlü bağımsızlık ve özgürlük ile atan yurttaşlarımızın ortak sesidir” dedi.

Başkan Arıkan’ın konuşmasından sonra ise CHP’li vatandaşlar Atatürk Anıtı önüne karanfiller bıraktı.

Editör: Haber Merkezi