CHP Dinar İlçe Başkanlığından Basın Duyurusu

BASIN DUYURUSU


İlçemizde son birkaç aydır Dinar İlçe Tarım Müdürlüğünce çiftçilerimize tohum dağıtımları yapılmaktadır. Ancak maalesef bu dağıtım işlemlerinde Dinar AKP ilçe başkanı da her defasında hazır bulunmaktadır. Bu durum olağan dışıdır. Zira İlçe Tarım Müdürlükleri İlçe Kaymakamlıklarına bağlı çalışan kurumlardır. İlçe Tarım Müdürlüğü devletimizin imkanlarıyla çiftçilerimize tohum dağıtmaktadır. Peki bu dağıtımlarda AKP İlçe Başkanının orada ne işi vardır? Kendi cebinden mi tohum dağıtmaktadır? Yahut iktidar partisi mi tohum dağıtmaktadır? Hepimizin vergileriyle oluşan ve Devlet Hazinesinde biriken gelirler çerçevesinde devlet vatandaşına hizmet vermektedir. Bu süreçte sanki devletle AKP aynı gösterilmek istenmektedir. AKP sadece iktidardaki partidir. Devletimiz ise 100 yıla yaklaşan geçmişiyle varolmuştur. Burada tohum dağıtım işini siyasi bir şova çevirmek kimsenin haddine değildir. Hizmeti veren devlettir. Hizmeti alan da her siyasi görüşten olan çiftçilerimizdir. Bu durum toplumda rahatsızlık uyandırmaktadır. Kaldı ki dağıtılan tohumlar da tamamen hibe değildir.

Çiftçilerimiz kuraklıktan perişan olurken, ürünleri tarlada kalırken, ürünlerini değerinde satamazken, akaryakıt fiyatlarının altında ezilirken, susuzluktan muzdaripken, borçlar altında mağdur olurken AKP İlçe Başkanı neredeydi? Hangi köyü ziyaret etti? Hangi çiftçinin derdine derman olma gayretine girdi? Bu sorularımızın yanıtı koskoca bir HİÇ'tir. Tohum dağıtım töreninde orada bulunması bu kusurlarını örtmeyecektir.

Bu sebeple Dinar İlçe Kaymakamımızın bu duruma müdahale ederek İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından çiftçilerimize dağıtılan tohumların dağıtım toplantısında AKP İlçe Başkanının orada olmaması gerektiğinin bilinciyle hareket edilmesinin sağlanmasını bekliyoruz.Bu kurumlar ve hizmetleri siyasi şova malzeme yapılmamalıdır.

Kamuoyuna saygı ile bildiririz.


CHP DİNAR İLÇE BAŞKANLIĞI

Editör: Haber Merkezi