Büyükelçilik Projesi Ön Değerlendirmeyi Geçti
 
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın “akıllı proje, inatla takip” sözü meyvelerini vermeye başladı. Başkan Saffet Acar bir süredir kalkınma projeler ile ilgili başvurularda bulunmak için belediye personeline her fırsatta ders veriyor, eğitimlere gönderiyor, Dinar’a yatırım gelmesi için personeli teşvik edici bir takım yollara başvuruyordu.
Başkan Acar’ın bu girişimleri Japonya Büyükelçiliği 2016-2017 hibe programı kapsamında konuyla ilgili Başkan Saffet Acar’ın Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal’ı görevlendirilmesiyle ve “ Sağlıklı Yaş Alma Merkezi” olarak başvurulan proje Japonya Büyükelçiliği tarafından oluşturulan komisyonda ön değerlendirmeyi geçerek 300 proje içinden ilk 11’in içine girdiği öğrenildi.
 
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar konuyla ilgili açıklamasında “ Dinarımıza yatırım gelmesi, ilçemizi kalkındırmak için son derece önemli bir durum. Japonya Büyükelçiliğine 83.000 Dolarlık bir hibe programına başvurduk, projemiz ön değerlendirmeyi geçti, inşallah tamamı da geçecek ilçemize Sağlıklı Yaş Alma Merkezini kuracağız. Geçen hafta Japonya Büyükelçiliğinden bir heyet gelerek sahada araştırmalarını yaptılar, Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Yazı işleri Müdürü Mehmet Kaşlı ve Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal tarafından yetkili heyetin soruları yanıtlandı; daha sonrasında aldığımız haber ile projemizin 300 projeden ilk 11 in içerisine girdiğini öğrendik, bu Dinarımız için iyi bir başarı ancak henüz her şey bitmiş değil personelim konuyla ilgili çalışmalarına devam ediyor, inşallah geri dönüşümsüz olan bu hibenin tamamına talibiz” dedi.
 
Ön değerlendirmeyi geçen diğer projeler Japonya Büyükelçiliği resmi web sayfasında mevcut olduğu bilgisi alındı.
 
Editör: Haber Merkezi