Bombacı Mehmet Çavuş Mezarı Başında Anıldı

Dinar’da Türk Ocakları Şubesi tarafından Çanakkale gazisi Dinarlı hemşerimiz rahmetli Bombacı Mehmet Çavuş’un ölümünün 73. Yılı münasebetiyle , program düzenlendi. Belediye Başkanı Saffet Acar'ın talimatıyla vatandaşlar anma programına belediye otobüsüyle götürüldü.

Dinar asri mezarlıkta 28 Temmuz 2018 Cumartesi günü anıt mezarı başında dualarla anıldı.

Türk Ocaklarının düzenlediği anma programına, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Yazarlar ve Şairler Kültür Derneği şube Başkan'ı Yaşar Sağlam, Türk Ocakları Şube Başkan'ı Raif Öztürk, emekli öğretmenler, rahmetli bombacı Mehmet Çavuş'un 4. Kuşak torunları ve Bombacı Mehmet Çavuş Mahalle Muhtarı Niyazi Yılmaz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Türk Ocakları Dinar Şube Başkanı Raif Öztürk’ün konuşmasıyla devam etti.

Türk Ocakları Şube Başkanı Raif Öztürk konuşmasında; “ Dinarımızın gururu kahraman Çanakkale savaşı gazisi Bombacı Mehmet Çavuşu bugün 28 Temmuz ölüm yıldönümü, 73 yıl önce bugün Mehmet Çavuş o Dinarın övünç kaynağı Mehmet Çavuş Allah’ın rahmetine ulaşmış ve Dinar karabayır mezarlığına defnedilmiştir. Biz bu milletin evlatları bu vatanın çocukları olarak bu vatanı bize emanet eden kahramanlarımız milli değerlerimize sahip çıkmakla görevliyiz. Görev telafi ediyoruz. Bu milletin değerleri vardır o da bu kahramanlardır. Mehmet Çavuş kahramanlardan birisidir.

Şairleri haykırmayan bir millet, öksüz çocuğa benzer.

Biz Türk Ocakları olarak bombacı Mehmet Çavuşu 3 yıldır anıyoruz. Gençlerimize çocuklarımıza örnek olalım bu kahramanlarımızı asla unutmayalım.” diye konuştu.

Başkan Öztürk’ün konuşmasının ardından Mezarlıkta görevli imam tarafından tüm şehitlerimize, Bombacı Mehmet Çavuş’a ve hakkın rahmetine kavuşmuş insanların ruhlarına Kur’an-ı Kerim okundu.

Daha sonra emekli öğretmen Dede Cihan’ın bu güne özel konuşması ve bu günün anısına emekli öğretmen Hasan Alpars, yazdığı şiir, davetlilere okudu. Okunan şiir davetlilere duygulu anlar yaşatırken, yürekleri de dağladı. Bir konuşmada huzur evinde kalan aslen Dinar Akgün köyünden olan uzun zaman şehir dışında yaşayan Selahattin Aydemir’de şehitlerimizle alakalı başından geçen bir olayı anlatarak yapılan bu etkinliğin çok güzel bir duygu olduğunu ve devam etmesini diledi. Program toplu fotoğraflarla son buldu.

Editör: Haber Merkezi