Başkan Uyan “Arıtma Olmadan Yatırımcı Bu İlçeye Gelmez”

Çok uzun ve zorlu bir süreçten geçerek herkesin ve her kurumun katkı ve destekleriyle belirli bir seviyeye gelmiş olan Dinar Organize Sanayi Bölgesi maalesef bir türlü canlanamıyor. Belirli başlı ve sınırlı sayıda bulunan yatırımcıyla ayakta kalmaya devam eden Dinar OSB’nin alt yapı, üst yapı, elektrik ve diğer bütün sorunları çözülmüş durumda. Ancak tek bir sorun var ki o da bütün yatırımcının ilçeye gelmesini engellemektedir. Dinar OSB’ye mutlaka artıma tesisi kurulması gerektiğini, bu tesis sayesinde yabancı yatırımcının kesinlikle Dinar’ı tercih edeceğini önceden de dile getirmiştik. Konuyla alakalı defalarca yetkililerin ve ilgili siyasetçilerin duyması adına haberler yapmıştık. Ve yine arıtma tesisi ile alakalı olarak Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Uyan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na ve Ak Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya’ya durumu izah etmişti.

Bütün bu yapılan haber ve girişimlerden sonra şimdiye kadar hiçbir sonuç çıkmadı. Arıtma tesisi olmayan bir OSB’nin yatırımcıyı çekebilmesinin çok güç olduğu bu sistemde yetkililer mutlaka bu konuya el atarak bir çözüm yolu bulmalıdırlar.

Dinar’da yaşanan işsizliğin bir an önce son bulması adına Dinar Organize Sanayi Bölgesi’ne yabancı yatırımcıların yatırım yapması gerekiyor. Alt yapı, üst yapı, trafo merkezi gibi büyük sorunların hepsinin aşıldığı Dinar OSB’de üç, dört yerli yatırımcı haricinde büyük sermayeli kuruluşlar maalesef yok.

OSB’ye Arıtma Merkezi Lazım

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Uyan muhtarlar toplantısında ilçede işsizliğe mutlaka çare bulunulması gerektiğini, Organize Sanayi Bölgesinin cazip bir hale gelerek, yabancı yatırımcıların Dinar’a çekilmesi gerektiğini söylemişti.

Konuyla alakalı gerekli çalışmaların her zaman yapıldığını OSB’ye yatırımcı gelmesi adına her türlü adımları attıklarını ve atmaya da her zaman hazır olduklarını kaydeden Başkan Hakan Uyan şunları söyledi, “Dinar’da işsizlik sorununun çözümü noktasında OSB ve işsizlik ile alakalı Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof Dr. Veysel Eroğlu ilçemize geldiğinde kendilerine bu konuyu anlattık. Milletvekilimiz Av. Ali Özkaya’ya da durumu arz ettim. Şu an için OSB’mizin hiç bir borcu kalmadı. Eğer borçlandırılarak OSB’ye bir arıtma tesisi kurabilirsek yatırımcıların Dinar’a daha kolay bir şekilde gelebileceğini izah ettik. Bildiğiniz gibi ülke genelinde bir işsizlik söz konusu. Dinar’da şimdiye kadar kurulan işletmeler var. Göknur, Güriş gibi firmaların yanı sıra ileride yapılacak termik santral ile bölgemiz daha cazip hale geleceğine inanıyorum. Dinar TSO olarak elimizden geldiğinde ilçemizi temsil etmeye çalışıyoruz” demişti.

Editör: Haber Merkezi